Járvány

2023.06.14. 08:28

6 millió 422 ezer a beoltott, 92 az új fertőzött és elhunyt öt beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 442, közülük 6 211 109-en a második, 3 905 420-an a harmadik, 425 937-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A múlt héten 92 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 203 082-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

- írták. Hozzátették: az előző héten elhunyt öt beteg, így az elhunytak száma 48 879-re emelkedett.   

Jelenleg 38 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen - áll a közleményben.   

Kitértek arra, hogy Magyarországon már csak szórványos megbetegedéseket diagnosztizálnak, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

Továbbra is csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja a 23. héten határozott csökkenést mutatott.   

A települések többségénél - így Békéscsabán, Budapesten, a főváros környéki agglomerációs településeken, továbbá Debrecenben, Egerben, Pécsett, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen - csökkenő tendencia látható.   

Közölték azt is, hat településen - Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Tatabányán, Győrben és Szegeden - a tendencia stagnál, míg enyhe emelkedés mutatható ki Kaposváron és Salgótarjánban.   

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 17 helyszínen a "mérsékelt", három városban - Salgótarjánban, Nyíregyházán és Kaposváron - az "emelkedett", két városban - Békéscsabán és Egerben - pedig az "alacsony" kategóriába sorolható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában