Pártfinanszírozási botrány

2023.06.27. 07:30

A legtöbb ellenzéki párt nekiesett Márki-Zaynak a külföldi pénzek miatt (videó)

A Mediaworksnek nyilatkoztak az ellenzéki politikusok az illegális külföldi kampányfinanszírozás miatt. Ungár Péter szerint Márki-Zay Péter kifejezetten kártékony politikus, a DK pedig azt mondta, hogy nemcsak a korábbi miniszterelnök-jelöltjüknek, hanem Karácsony Gergelynek is van felelőssége abban, amit tett.

MW

Márki-Zay Péter, miniszterelnök-jelölt utcafóruma Budapesten, a Széll Kálmán téren, 2022. március 29-én

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

Márki-Zay Péter még 2021-ben szólta el magát, hogy az előválasztáson 500 millió forintból kampányolt Karácsony Gergely a Kilencvenkilenc Mozgalmon keresztül. Később a kijelentését azzal magyarázta, hogy csak megbecsülte ezt az összeget. Most viszont a Nemzeti Információs Központ nyilvánosságra került jelentéséből az derült ki, hogy Márki-Zay becslése meglehetősen pontos volt, hiszen egy párbeszédes politikus, Perjés Gábor 19 részletben több mint 500 milliót fizetett be a 99 Mozgalom számlájára forintban, fontban és euróban – írja a Magyar Nemzet

Ungár Péter szintén Márki-Zayt tette felelőssé, akit egy kifejezetten kártékony politikusnak nevezett, Karácsony Gergely és a Kilencvenkilenc Mozgalom kapcsán azt mondta, hogy különbséget kell tenni a kampány előtt és a kampány közben érkező pénzek között.

A külföldről a magyar baloldal kampányába érkező pénzeket már számos helyen vizsgálják, hiszen a külföldi beavatkozás súlyosan sérthette az ország szuverenitását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában