Napraforgó

2023.08.19. 10:34

Korábban még az atlétikai vb ellen hergelt Karácsony, most tiszteletét teszi a nyitóünnepségen

Gyorsan változnak a dolgok: Budapest főpolgármestere korábban azzal kampányolt, hogy leállítja az atlétikai stadion építését.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

– Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is – írta két éve a Facebookon megosztott videójához Karácsony Gergely. A főpolgármester bejelentette, hogy a fővárosi közgyűlésnek azt javasolja majd, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását. Karácsony indoklása szerint a kormány megszegte az ígéretét a Fudan Egyetemmel kapcsolatban.

A fővárosi baloldal a 2019-es önkormányzati választási győzelme óta folyamatosan zsarolja a kormányt az atlétikai világbajnokság lemondásával, tüntetések szervezésével, ennek ellenére most ingyenjegyeket kaptak a rendezvényre, amiket természetesen el is fogadtak – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely az elmúlt hetekben azzal is fenyegetőzött, hogy a megnyitó napján tüntetést szervez az atlétikai stadion elé, ha a kormány nem fizeti ki az Egészséges Budapest program forrásainak fennmaradó részét. 

A múlt hónapban Karácsony még azt is kijelentette, hogy nem vesz rész a világszerte közvetített sportesemény megnyitóünnepségén. Végül a főpolgármester úgy döntött, mindenképpen elmegy a világbajnokság megnyitójára, sőt a stadionba is beteszi majd a lábát. 

A teljes cikk ITT olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában