Iskolakezdés együtt!

2023.08.22. 16:27

Már célba is értek az Ökumenikus Segélyszervezet első tanszercsomagjai

Játékos programon adta át rászoruló gyerekeknek első iskolakezdési adománycsomagjait az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON.

MW

A rászoruló gyermekek olyan hírességtől vehették át a tanszereket, mint Wolf Kati, aki az Iskolakezdés együtt! kampány arca

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Idén is meghirdette Iskolakezdés együtt! segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. A 1353-as adományvonalon (500 forint/hívás) és a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon érkező adományokból személyre szabott, minőségi tanszercsomagokat szeretnének átadni kétezer rászoruló gyermeknek a tanévkezdésig – tájékoztatott a szervezet kedden.

Ebben az évben kétezer gyermek iskolatáskáját szeretné megtölteni az Ökumenikus Segélyszervezet
Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Az első tanszercsomagok már célba is értek

Az egy hete kezdődött adománygyűjtéshez az E.ON Hungária Csoport idén is csatlakozott, így az első tanszercsomagokat a két szervezet képviselői együtt adták át egy osztálynyi rászoruló somogyfajszi gyermeknek. Az augusztus 22-i eseményen a gyerekeket egyúttal egy különleges élménynapon is vendégül látta az E.ON Hungária Csoport és az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Campona bevásárlóközpontban található Kockaparkban. Az energiavállalat jóvoltából a gyerekeket a megtöltött iskolatáskák mellett nekik készített meglepetés is várta, mindannyian egy-egy doboz robotos Legót vihettek haza. A vidám gyermekprogramba és az adományok átadásába bekapcsolódott Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója is. A Kockapark által térítésmentesen rendelkezésre bocsájtott rendezvényhelyszín interaktív foglalkozásain részt vevő gyerekek számára külön öröm volt, hogy olyan hírességtől vehették át a tanszereket, mint Wolf Kati, aki az Iskolakezdés együtt! kampány arca.

A rászoruló gyermekeket egy különleges élménynapon is vendégül látta az E.ON Hungária Csoport és az Ökumenikus Segélyszervezet
Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Egész évben zajlanak a digitális felzárkóztató programok

Az Ökumenikus Segélyszervezet és stratégiai partnere – az Iskolakezdés együtt! segélyakciót tizenkettedik éve támogató – E.ON Hungária Csoport ezen a sajtónyilvános eseményen jelentette be a rászoruló gyermekek digitális felzárkózását segítő, 2020-ban indult Kapaszkodó 2.0 program folytatását is. A mai információterhelt világban elengedhetetlen, hogy a gyermekek tisztában legyenek a digitális térben rájuk leselkedő veszélyekkel, hatékonyan használják a Google alkalmazásait, vagy képesek legyenek megírni egy e-mailt például a jövőbeli munkaadójuknak.

A mindennapi élethez szükséges digitális tudás mellett a program segít nekik többek között a természettudomány, technológia és matematika kompetenciák elsajátításában is, miközben játékosan fejleszti kreativitásukat, szociális, problémamegoldó és kommunikációs képességeiket.

Az E.ON támogatásának köszönhetően a segélyszervezet digitális eszközparkja olyan informatikai eszközökkel bővült, mint a 3D nyomtató, a Lego robotok, Beebotok, drónok, vagy a mostanság népszerű VR technológia. A tanulóműhelyekben a program indulása óta összesen hét helyszínen (Boldogkőújfalu, Olaszliszka, Vizsoly, Lakócsa, Kastélyosdombó, Kürtöspuszta, Somogyfajsz) fejlesztették a gyerekek tudását, a digitális ismeretek oktatása pedig egyszerre 18 helyszínen folyik.

A Kapaszkodó 2.0 program az indulása óta összesen mintegy 900 hátrányos helyzetű gyermeket készített fel a jövő kihívásaira.

A folytatásban új helyszínként Kaposváron is elindul a fejlesztő tevékenység, melybe a tervek szerint 2024 nyaráig további 300 gyermeket vonnak be.

Jamniczky Zsolt a vállalatcsoport gyermekekért végzett tevékenységéről elmondta, mára nagykorúak lettek azok a gyerekek, akik 12 évvel ezelőtt az E.ON támogatásával a legelső tanszercsomagokat megkapták. Az évek alatt csaknem 20 ezer gyereknek tudtak segíteni az iskola- és óvodakezdés meghatározó pillanataiban. Ahogy a meglepetéseket rejtő tanszercsomagok és az óvodakezdést támogató ajándékok, úgy a Kapaszkodó 2.0 programban kínált élményalapú tudásátadás is egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a programokba bevont gyerekek sikerrel járják végig képességeik kibontakoztatásának útját. Az E.ON-nál a közös célok, a hosszútávú partnerség és a csapatmunka kiemelt fontosságú, ezért kapcsolódik az energiavállalat hosszú évek óta több szálon is stratégiai partnerként az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket támogató és fejlesztő programjaihoz.

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese
Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Gáncs Kristóf kifejtette, hogy

az Ökumenikus Segélyszervezet beiskolázási segélyakciója a legszegényebb családoknak szeretne segíteni, annak érdekében, hogy az iskolakezdés számukra se az eladósodásról, hanem a felzárkózás esélyéről szóljon.

Tapasztalataik szerint egyes nehéz helyzetű családok az élelmiszeren, mások a rezsiköltségen spórolnak tanévkezdéskor, vannak, akik a hitelük törlesztő részletét nem fizetik be ilyenkor időben. A kommunikációs igazgató köszönetet mondott az E.ON Hungária Csoport elkötelezett támogatásáért, akik a tanév elején meghirdetett Iskolakezdés együtt! segélyakció mellett annak indulása óta, 12 éve, az óvodakezdési program mellett ugyancsak a kezdetektől 7 éve, a rászoruló gyerekek digitális felzárkózását célul kitűző Kapaszkodó 2.0 program mellett pedig immár negyedik éve, ahhoz elsőként csatlakozva állnak támogatóként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában