Napirendre vették

2023.12.11. 06:28

Karácsony kiakadt a Mi Hazánk új választásitörvény-módosítása miatt (videó)

Egy olyan javaslat van a parlament előtt, ami nagyban nehezítené Karácsony Gergely dolgát a fővárosban. Az új választásitörvény-módosítást a Mi Hazánk nyújtotta be a napokban az Országgyűlésnek, amit végül napirendre is vettek.

MW

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A javaslat értelmében a jövő évi önkormányzati választáson Budapesten visszatérnének a 2014 előtti szabályozáshoz, azaz a Fővárosi Közgyűlésbe 32 listán választott képviselő kerülne be, nem pedig a kerületi polgármesterek – írta honlapján a HírTv.

A valóságban ez úgy nézne ki, hogy csak az a párt ülhetne be a közgyűlésbe, amelyik eléri az 5 százalékos határt. Az Országgyűlés tehát foglalkozik a módosítással. A választók demokratikusabb eszközökkel tudnák érvényesíteni akaratukat. Jövőre önkormányzati választások jönnek, jelenleg pedig azt lehet látni, hogy a balliberális oldal még mindig nem tért magához az előző kiütésből.

A Célpont adása alább megtekinthető:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában