Fontos témák

2024.02.17. 07:22

Szombaton tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök

A délután 15 órakor kezdődő eseményt nagy médiafigyelem övezi.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor február 17-én tartja idei évértékelő beszédét. A hagyományoknak megfelelően a kormányfő szokás szerint a Várkert Bazárban értékeli a mögöttünk hagyott esztendőt. Megjegyzendő, hogy Orbán Viktor jellemzően nem a szűkebb éves keretek között szokott értékelni, a beszéde tágabb kitekintést nyújt stratégiai ívvel. Az idei lesz egyébként a 25. évértékelő azóta, hogy a miniszterelnök 1999-ben először adott helyzetértékelő beszédet - írja a Magyar Nemzet.

Az eseményt minden évben nagy médiafigyelem övezi, azonban az idei beszédet különösen nagy érdeklődést előzi meg, ugyanis ez lesz Orbán Viktor első beszéde azóta, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondott a kegyelmi ügy miatt.

A kormányfő vélhetően reagál majd az elmúlt két hét belpolitikai eseményeire, emellett Orbán Viktor kijelöli az EP-választás és az önkormányzati választás fő témáit, illetve választ ad az ország előtt álló hosszú távú kihívásokra.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatja el.

Az Origo összegyűjtötte, melyek voltak a kormányfő legfontosabb üzenetei az elmúlt évtizedekben. 

1999-ben, amikor először értékelte az ország ügyeit a kormányfő, elsősorban a polgári kormány előtt álló feladatokról adott tájékoztatást. A miniszterelnök már akkor a munkahelyteremtést, valamint a gyermeket is nevelő dolgozók támogatását állította a politikája középpontjába.

Ezzel összhangban a millennium évében a kormányfő a

három gyerek, három szoba, négy kerék

polgári ideáját hirdette meg. A kormányfő akkor egyenleget vont, hol tart hazánk tíz esztendővel a rendszerváltozás után, mit teljesített eddig a kormány, és mit terveznek a 2000-es évre - idézi fel a portál.

A rákövetkező értékelőjében Orbán Viktor a rendszerváltás utáni időszak legsikeresebb esztendejének nevezte a millennium évét, a beszédében ismét hangsúlyos szerepet kapott a gazdaság, a családpolitika, az egészségügy, valamint az oktatás.

Az első Orbán-kormány utolsó, 2002-es évének értékelésében a miniszterelnök már azt rögzíthette, hogy

hazánk "pályára állt".

Az elmúlt évek további fő üzeneteiről IDE kattintva olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában