A dél-koreai kormány az Észak-Korea elleni szórólap-kampány leállítására szólított fel

A dél-koreai kormány az Észak-Korea elleni szórólap-kampány leállítására szólított fel csütörtökön, miután Phenjan azzal fenyegette meg, hogy felmondja a katonai feszültség mérsékléséről kötött egyezséget, amennyiben Szöul nem lép fel az aktivisták tevékenysége ellen.

A dél-koreai újraegyesítési minisztérium hangsúlyozta, hogy ez a kampány fenyegetést jelent a két ország határának közelében élők biztonságára, és ezért új szabályok elfogadását fontolgatják a feszültség kiéleződésével járó, hasonló akciókra vonatkozóan.

Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor húga figyelmeztetett, hogy amennyiben nem ér véget a szórólap-kampány, a katonai feszültség csökkentését célzó, 2018-as egyezmény felmondása mellett Phenjan bezárhatja a Korea-közi összekötő irodát, valamint leállíthatja a Keszong határvárosban lévő közös ipari park működését.

Észak-koreai disszidensek és más aktivisták az elmúlt hetekben lufik segítségével szórólapokat juttattak át Dél-Koreából a határon, amelyekben határozottan bírálták a phenjani rezsimet, a katasztrofális emberi jogi helyzetet.

Kim Jo Dzsong „emberi hulladéknak, korcs kutyáknak” nevezte az aktivistákat. „A (dél-koreai) hatóságok súlyos árat fognak fizetni, ha mindenféle kifogással hagyják folytatódni ezt a helyzetet” – szögezte le.

Hozzászólások

Az ellenzék számára kockázatos a közös lista
Ha most vasárnap tartanák a választásokat és az ellenzék közös listán indulna, a Fidesz-KDNP akár 56 százalékot is elérhetne.
Katonából lett az Egyesült Államok 12. elnöke
Százhetven éve halt meg Zachary Taylor.
A Facebok eltávolította Trump volt tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait
A cég félrevezető információkat közlő, valamint nem megfelelő magatartást tanúsító oldalakat távolított el.
Parkoló teherautónak csapódott Hódmezővásárhelyen - Galéria
Három mentőautó is érkezett a szerencsétlenség helyszínére ahol négy sérült volt egy balesetet szenvedő autóban.
Lefoglalták a Sea-Watch német civilszervezet hajóját Olaszországban
Az olasz parti őrség szakemberei a fedélzetet átvizsgálva számos műszaki és működési szabálytalanságot találtak.
Lezuhant egy perui katonai helikopter, nem voltak túlélők
A helikopter segélyszállítmányt vitt az Amazonas őserdő perui részében található Chija település lakóinak, amikor kedden eltűnt.