Csaló jósnő ellen nyomoznak Győrben

A román nő azt ígérte a hozzá fordulóknak, hogy pénzért cserébe megszünteti a rontásokat és átkokat, valamint helyrehozza a megromlott kapcsolatokat.

Több megyei napilapban is fényképpel hirdette magát az a jósnő, aki ellen csalás miatt nyomoznak a győri rendőrök. A román nő azt ígérte a hozzá fordulóknak, hogy pénzért cserébe megszünteti a rontásokat és átkokat, valamint helyrehozza a megromlott kapcsolatokat. A jósnő pénzt és ékszereket csalt ki pácienseitől. A rendőrség további károsultakat is keres.

A Győri Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy magát jósnőnek kiadó, román állampolgár ellen. A Malvina néven ismertté vált 19 éves nő anyagi ellenszolgáltatás fejében a hozzá fordulókkal elhitette, hogy a családjukra bocsátott rontásokat, átkokat meg tudja szüntetni és a megromlott kapcsolatokat is helyrehozza. A nő ígéreteivel az emberek hiszékenységét kihasználva készpénzt, arany- ezüst ékszereket és élelmiszereket csalt ki pácienseitől.

A nyomozók szerint az ál jósnő több esetben is elkövethette a csalást, ezért várják azok jelentkezését, akiket megtévesztett, vagy akiknek kárt okozott – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense.