Ország-világ

2019.05.01. 12:53

Egy japán orvos szerint ez a hosszú élet titka

Dr. Sigeaki Hinohara maga is 105 éves, egy interjúban mondta el a titkot, hogyan sikerült neki.

Munkatársunktól

Dr. Sigeaki Hinohara egész életében a hosszú élet titkát kutatta, és ő is sokáig, 105 éves koráig élt. A halála előtti években adott egy hosszabb interjút, amelyben elárult néhány titkot arról, hogyan hosszabbíthatjuk meg az életünket. - írja a Business Insider cikke alapján a Life.hu.


Az egyik meglepő dolog, amit elmondott, hogy ha tehetjük, soha ne menjünk nyugdíjba, ha pedig muszáj, akkor csakis 65 éves korunk után. Persze ez csak akkor igaz, ha azt a munkát végezzük, amit tényleg élvezünk. Ráadásul a folyamatos munkával az elménket is fiatalosan tarthatjuk, és talán a depresszió is elkerül bennünket.


Hinohara doktor szenvedélyesen szerette a munkáját, sokszor a nap 18 óráját munkával töltötte. Az életét annak szentelte, hogy segítse az embereket, emellett mindig voltak céljai, nem csak az adott napra vonatkozóan, hanem a következő évekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában