Ország-világ

2009.03.07. 09:34

Eladja Károly szerelmes leveleit egy kanadai nő

Felkerült az eBay nevű internetes licit-honlapra Károly herceg hat szerelmes levele, amelyeket még harminc évvel ezelőtt írt egy kanadai nőnek - közölte az irományokat áruló asszony pénteken az AFP hírügynökséggel. <br>

A los angelesi Everything Royal (Minden Királyi) nevű, ritkaságokat áruló bolt tulajdonosa, Alicia Carroll szerint a brit trónörökös a Montrealban élő Janet Jenkins-nek írta a szerelmes leveleket 1976 és 1980 között. A nő tulajdonába 2002-be kerültek az irományok, amelyeket maga Jenkins adott el. Károly régi szerelme a montreali brit konzulátuson dolgozott, és ott találkozott a herceggel a 70-es évek végén.

Az egyik, 1980. június 8-ára keltezett levélben Károly például arról írt a kanadai nőnek: nyomasztja az, hogy még mindig nem talált magának megfelelő feleséget. Nyolc hónappal később pedig már be is jelentette eljegyzését a későbbi Diana hercegnővel.

A levelekben egyébként Carroll szerint "nincs semmi provokatív, azok csak egy férfi romantikus gondolatait tartalmazzák."

A levelek kikiáltási ára egyébként az eBay-en 30 ezer dollár (7,4 millió forint).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában