Hallgassa élőben!

Félmillió forintot adott át a fővajda a Hetényi kórháznak Szolnokon

Az újszülöttek sárgaságát kezelő speciális berendezést vásárol a Hetényi Géza Kórház a félmilliós adományból.

Az újszülöttek sárgaságát kezelő speciális berendezést vásárol a Hetényi Géza Kórház abból a félmilliós adományból, amelyet az országos cigány fővajda a Vajdák a Romákért Alapítvány képviseletében személyesen adott át kedden az intézmény főigazgatójának.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszászon élő Kállai Csaba cigány fővajda az adományozás előzményeiről szólva az eseményen elmondta: július 27-én rendezték Budapesten a III. Nemzetközi Cigányvajda Találkozót, ahol a megjelentek egy részétől ékszereket kapott ajándékba. Ezek értékesítéséből összesen mintegy másfél millió forint gyűlt össze, mely a népe között szétosztva kevésnek bizonyulna, ám a kórházakban életet menthet” – fogalmazott. Ezért a Vajdák a Romákért Alapítvány az összegből a közelmúltban 1 millió forinttal támogatta a Heim Pál Gyermekkórházat. A szolnoki Hetényi Géza Kórháznak pedig félmillió forintot hozott ajándékba a szervezet képviseletében – tette hozzá, jelezve, hogy az intézmény a jövőben is számíthat hasonló segítségre.

Bene Ildikó főigazgató az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a pénzből némi kiegészítéssel a kórház alapítványa egy körülbelül 800 ezer forint értékű mobil kékfény lámpát vásárol. A korszerű berendezés a sárgaságban szenvedő újszülöttek gyógyítását szolgálja.

Fucsovics búcsúzott a nyitókörben Metzben
Fucsovics Márton az első fordulóban kiesett hétfőn a Metzben zajló, 481 ezer euró (170,7 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.
Megkezdődött a TV2-n a Séfek Séfe új évada (videó)
Hétfő este elindult a a Séfek Séfe harmadik évada a TV2-n.
Romániában októbertől indul az oltáslottó
A sorshúzások megszervezését részletező, a gazdasági tárcával közösen kiadott miniszeri rendeletet hétfőn írta alá Cseke Attila megbízott egészségügyi miniszter.
Orbán Viktor: kérdések és válaszok (videó)
Videót osztott meg a miniszterelnök.
Lengyel kormányszóvivő: nem zárják be a Turów bányát
Negatív hatással lenne lengyelek millióinak energiabiztonságára, tágabb értelemben az egész Európai Uniót is veszélyeztetné.
Több mint negyven új fertőzött a megyében
Jótékonysági gálavacsorával köszönték meg a hétvégén Csongrádon azok munkáját, akik hozzájárulnak a koronavírus-járvány leküzdéséhez. Közben a megyében péntek óta 42 új koronavírussal-fertőzöttet regisztráltak.