Ország-világ

2009.05.25. 20:03

Fico szerint Orbán sérti Szlovákia területi épségét

A szlovák miniszterelnök kifogásolja, hogy Orbán és Csáky Pál fiktív területi egységnek tekinti a Kárpát-medencét.

Sérti Szlovákia területi épségét Orbán Viktor Fidesz-elnök - véli Robert Fico. A szlovák kormányfő erről hétfői, kassai sajtóértekezletén nyilatkozott.

Fico azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy a Fidesz és a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) szombaton közös esztergomi kampányakciót szervezett az európai parlamenti (EP) választások előtt.

A szlovák miniszterelnök kifogásolja, hogy Orbán és Csáky Pál, az MKP vezetője fiktív területi egységnek tekinti a Kárpát-medencét, s azt szeretnék, hogy azt az Európai Parlamentben a lehető legtöbb magyar nemzetiségű politikus képviselje. Fico támogatna olyan kezdeményezést, hogy a szlovák parlament rendíkvüli ülésszakon foglaljon állást a területi épség megsértése kapcsán. Emlékeztetett: közelgő magyarországi látogatásán tisztességes megállapodásra törekszik, ám meglepi annak az embernek az igyekezete, aki magyar miniszterelnök akar lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában