Ország-világ

2010.02.20. 18:24

Halálos áldozatok a heves esőzés miatt Madeira szigetén

Lisszabon - A heves esőzés halálos áldozatokat követelt Madeira szigetén. Legalább 25 ember halálát okozta az ítéletidő a portugál Madeira szigetén szombaton - közölte Rui Pereira belügyminiszter. <br>

Legalább 25 ember halálát okozta az ítéletidő a portugál Madeira szigetén szombaton - közölte Rui Pereira belügyminiszter. Egyszersmind jelezte, hogy mihelyt módjában áll, a helyszínre utazik a mentőcsapatokkal együtt. A szakadó eső, a vele párosuló, időnként 100 km/h sebességű széllökések nyomán földcsuszamlások, árvizek voltak.

A vihar következtében számosan megsebesültek, illetve többen eltűntek a helyi hatóságok szerint. Az anyagi károk is jelentősek a Portugáliától 900 km-re délnyugatra, az afrikai partoktól pedig 500 km-re fekvő Madeirán.

Korábban írtuk:

A helyi média jelentése szerint a rendkívül heves esőzések következtében legalább heten veszítették életüket. A szakadó eső nyomán földcsuszamlások, árvizek voltak.

A sziget fővárosa, Funchal polgármesteri hivatalának közlése szerint öten haltak meg és 17 személyt ápolnak a kórházban, de más médiabeszámolók szerint az áldozatok száma hét, és többen eltűntek.

A polgári védelem nem tudta megerősíteni a számokat, annyit közölt, hogy a hatóságok válságülést tartanak a teendőkről. "Elárasztanak bennünket a segélykérő telefonhívások a felhőszakadások miatt" - közölte egy ügyeletes a Reuters brit hírügynökséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában