Ország-világ

2009.09.19. 09:14

Kék fénnyel a pályaudvari öngyilkosság ellen

Egy tokiói vasúttársaság halvány kék fénnyel világítja ki a pályaudvarait: így kívánja megakadályozni, hogy az öngyilkosjelöltek a vonat elé vessék magukat.

MTI

"A két színről azt tartják, hogy nyugtató hatása van. A kék világítással az öngyilkosságokat, valamint a helytelen magatartást – grafittizést, szemetelést - akarjuk megelőzni" – magyarázta JR East vasúttársaság szóvivője.

Japánban igen magas az öngyilkosságok száma: 2008-ban több mint 32 ezren vetettek véget önkezükkel az életüknek, azaz több mint 25-en 100 ezer ember közül, ami a kétszerese az Egészségügyi Világszervezet által nyilvántartott világátlagnak.

A rekordszintű munkanélküliséget kiváltó gazdasági válság kezdete óta csak tovább romlott a helyzet.

A JR East adatai szerint a 2008-as üzleti évben (2008 márciusa és 2009 márciusa között) hatvannyolcan vették magukat vonat alá. A szám növekedést jelez a két korábbi évhez képest, amikor még 58, illetve 42 ember vetett véget az életének a síneken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában