Ország-világ

2009.01.10. 10:01

Ötezer jegy egy perc alatt Obama beiktatására

Egyesült Államok - Egy perc alatt eladták az összes, ötezer darab jegyet pénteken azokra az ülőhelyekre, ahonnan a szerencsések megnézhetik majd a Barack Obama elnöki esküje utáni felvonulást Washingtonban - közölte a jegyeladást intéző Ticketmasters nevű cég.

Több jegyet szinte azonnal el kezdtek kínálni különböző weboldalakon, az eredeti 25 dolláros árnak akár tízszereséért is.

Egy percnél hamarabb elfogyott az összes, ötezer darab jegy - közölte a Ticketmasters szóvivője, Albert Lopez, "igazi rocksztár-teljesítményként" értékelve az esetet. A jegyeket pénteken, közép-európai idő szerint pontosan este hét órakor kezdték el árulni. Lopez elmondta, hogy a jegyek 94 százalékát interneten keresztül értékesítették, a maradékot pedig telefonon keresztül vásárolták meg.

Ötezer jegy egy perc alatt Obama beiktatására.

Ötezer jegy egy perc alatt Obama beiktatására.
A jegyekkel ülőhelyekkel ellátott emelvényekről lehet majd megnézni január huszadikán a frissen beiktatott elnök útját a Capitolium épületétől a Fehér Házig. A nagyjából 2,7 kilométer hosszú út mellett állva ingyen is meg lehet nézni a parádét, de valószínűleg nehéz lesz igazán jó helyet szerezni majd az útvonal mellett.

Az ülőhelyekre szóló jegyeket, amelyekből egy ember legfeljebb négyet vásárolhatott, szinte azonnal elkezdték kínálni különböző weboldalakon, akár háromszáz dollárt is elkérve egy-egy jegyért.

A szervezők a beiktatás napjára több millió látogatót várnak Washingtonba, ahol hónapok óta nem lehet szállodai szobákat kapni, és már sok, a városba vezető vasútvonalon elfogytak a vonatjegyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában