Ország-világ

2010.08.31. 23:37

Rogán: rendet kell tenni a közmédiumok területén

Rogán Antal szerint rendet kell tenni a közmédiumok területén, a jelenlegi rendszer ugyanis átláthatatlan és pazarló.

A főváros V. kerületének fideszes polgármestere, a médiacsomag egyik parlamenti előterjesztője kedd este egy belvárosi lakossági fórumon kérdésre reagálva beszélt a médiáról, azon belül is a közmédiumokról, amelyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: kevés olyan ország van, amely "ennyi anyagi nehézség mellett ilyen pazarló rendszert tudott összehozni és működtetni". Utalt egyebek mellett a Magyar Televízió (MTV) székháza körüli szerződésekre, valamint arra, hogy "elképesztő pazarlás alakult ki például az MTV-nél".

Álláspontja szerint rendet kell csinálni a közmédiumok területén, ami valószínűleg egy többlépcsős folyamat.

A médiacsomagról Rogán Antal azt mondta, egy átlátható és világos rendszert akartak kialakítani, amely szerinte megfelel az európai szabványoknak.

A Médiatanács októberben állhat fel, és ekkortól lehetnek új vezetői a közmédiumoknak is - mondta a politikus, hozzátéve, hogy ezután szerinte a közmédiumok világában olyan hangulat fog kialakulni, amely lehetővé teszi, hogy az ott dolgozók tényleg a munkájukra tudjanak koncentrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában