Hallgassa élőben!

Szijjártó: New Yorkból és Brüsszelből ne helyezzenek nyomást Magyarországra

Európában az elmúlt években kudarcot vallottak a migrációra épülő gazdaságpolitikai és társadalompolitikai stratégiák - hangoztatta a miniszter.

Az lenne a helyes, ha New Yorkból és Brüsszelből nem helyeznének nyomást Magyarországra sikertelen modellek végrehajtása érdekében, ugyanis míg Európában kudarcot vallottak a migrációra épülő próbálkozások, a magyar modell nemzetközi sikertörténet lett – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden New Yorkban az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Bizottságának (ECOSOC) ülésén.

Európában az elmúlt években kudarcot vallottak a migrációra épülő gazdaságpolitikai és társadalompolitikai stratégiák – hangoztatta a miniszter. Ezek ugyanis párhuzamos társadalmak kialakulásához, ezen keresztül társadalmi feszültségek és biztonsági kockázatok kialakulásához vezettek, a remélt gazdasági eredményt pedig nem érték el, a nyugat-európai országok munkaerőpiaci kihívásaira sem bizonyult helyes válasznak a migráció.    

Ezzel szemben Magyarországon az elmúlt években olyan gazdasági növekedést sikerült elérni, amely lehetővé tette a családok nagyarányú támogatását, és a kormány ezzel is világossá tette, hogy a bevándorlás helyett a családok támogatásában látja a helyes választ az Európát és ezen belül Közép-Európát kétségtelenül érő népesedési és munkaerőpiaci kihívásokra – emelte ki Szijjártó Péter.    A magyar modell révén, komoly erőfeszítések árán, sikerült megőrizni az ország biztonságát, emellett “segítséget tudtunk odavinni, ahol a baj van”.   

Ez a modell tehát sikeres volt a gazdasági növekedés, a családok támogatása, a biztonság megőrzése és a bajban lévő közösségek támogatásának vonatkozásában is.    
A kormány ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy Brüsszelből vagy New Yorkból nyomást helyezzenek Magyarországra – szögezte le Szijjártó Péter az ENSZ bizottságában.

Rómában győzött a Milan
Sikerével a Milan két vereség után győzött újra a Serie A-ban, melynek tabelláján négy ponttal lemaradva második az Internazionale mögött.
A Dél-afrikai Köztársaság 11 millió adagot rendelt a Johnson and Johnson védőoltásából
A vakcinából 2,8 millió adagot a második negyedévben fognak leszállítani.
Végső fázisába érkezett Magyarország eddigi legnagyobb külföldi fejlesztési programja Ugandában
Az elmúlt évek munkájának köszönhetően magyar cégek jelentős beruházásokat hajtottak végre Kelet-Afrikában.
Irán nem kíván most tárgyalni a nukleáris megállapodás helyreállításáról
Az amerikai Fehér Ház szóvivője reagált a közleményre, s csalódottságát fejezte ki Irán döntésével kapcsolatban.
Újra nyert a Liverpool
Jürgen Klopp együttese négy vesztes meccs után tudott újra győzni.
Nyílt levél Dr. Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara elnökének
Dr. Csókay András idegsebész az etikai vizsgálatok azonnali megindítását, illetve a kamara elhatárolódását sürgeti a politizáló háziorvosoktól.