Hallgassa élőben!

Új-zélandi bányarobbanás: elromlott a gázkoncentrációt mérő robot

Felmondta a szolgálatot az a távirányítású robot, melyet azért küldtek le a pénteken beomlott új-zélandi bányába, hogy megmérje a veszélyes gázok koncentrációjának szintjét, és felvételeket készítsen.

Gary Knowles rendőrparancsnok kedden közölte, hogy a helyzet nagyon súlyossá vált, és egyre csökken a remény, hogy a mélyben rekedt bányászokat ki tudják menteni. A robot 550 métert tett meg az alagútban, majd leállt, körülbelül 2 kilométerre attól a helyszíntől, ahol a bányászok tartózkodhatnak. Az új-zélandi South Island nyugati részén található Pike River bányában bekövetkezett robbanás után két embernek sikerült a felszínre jutnia, de 29 vájár a mélyben rekedt.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Titkot rejtő mélységbe húznak Puha Ferenc festményei
A benyomások és érzetek kapják a főszerepet Puha Ferenc festőművész „Ez már babám a szubmélység” című kiállításán, amely csütörtökön nyílt meg az SZTE-JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszékének Galériájában.
A vetőmagexport sérülékenységére is rámutatott a Covid-válság
A növekvő verseny miatt új stratégiára van szükség – mondta Takács Géza, a Vetőmag Szövetség elnöke.
Trianon 101 éve címmel előadást tartottak az MCC-ben
Csütörtökön Gali Máté, az MCC kutatótanára, a Rubicon Intézet tudományos főmunkatársa érkezett Szegedre, és előadást tartott „Trianon 101 éve” címmel.
Kiemelkedően nagyot nőnek idén a nyugdíjak
Decemberre a 9-10 százalékot is elérheti a nyugdíjak növekedése. Három okból is jelentős emelkedést érhetnek el az idén a magyar nyugdíjak. Mutatjuk a részleteket.
Czeglédy Csaba szerint nem szokványos az ellene folyó eljárás
Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyó tárgyaláson csütörtökön azt állította, ezer sebből vérzik, és egyáltalán nem szokványos az ellene folyó eljárás.
Megnyílt a World Press Photo kiállítás
Idén is 151 sajtófotót láthat a közönség a Magyar Nemzeti Múzeumban.