Véget ért a mozdonyvezetők sztrájkja

Csütörtök reggel 8 órakor véget ért a Mozdonyvezetők Szakszervezetének kétórás figyelmeztető sztrájkja. A munkabeszüntetés körülbelül 600 vonatot érintett, belföldieket és nemzetközieket egyaránt.

A MÁV szerint az elővárosi járatoknál várhatóan csütörtök délre, a távolságiaknál délutánra állhat helyre a menetrend. Addig késések, járatkimaradások előfordulhatnak. Ha kérik az utasok, a MÁV igazolást ad az állomásokon arról, hogy csütörtök reggel sztrájk miatt nem közlekedtek a vonatok. Budapesten, a Déli pályudvarról valamivel hamarabb, már 7 óra 50 perckor elindult az első vonat.

Átütő erejű és egységes volt a csütörtök reggeli sztrájk – mondta a Független Hírügynökségnek Borsik János, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke. Hozzátette: köszönik az utasok türelmét. A mozdonyvezetők érdekvédelmi szervezetének információja szerint sehol sem volt incidens az országban a munkabeszüntetés miatt, az utasok nyugodtak voltak. Borsik János elenyészőnek nevezte a sztrájktörők számát, az utolsó információk szerint országosan 4-5 ember vette fel a munkát a kétórás sztrájk idején.