Ország-világ

2009.04.28. 14:25

Vitát javasol az SZDSZ az EP-választás előtt

Az első vitára, amely belpolitikai kérdésekkel foglalkozna, csak a parlamenti pártok vezetőit hívnák, második vita európai kérdésekkel foglalkozna.

Az SZDSZ két vitát is javasol az európai parlamenti választások előtt - mondta keddi sajtótájkoztatóján a párt elnöke. Fodor Gábor hozzátette, az első vitára, amely belpolitikai kérdésekkel foglalkozna, csak a parlamenti pártok vezetőit hívnák, hiszen ezeknek a kérdéseknek parlamenti vetülete van. A második vita európai kérdésekkel foglalkozna, ide azon pártok és szervezetek listavezetőit várják, amelyek listát tudnak állítani az EP-választásra.

Az SZDSZ a következő napokban keresi meg a pártok képviselőit, hogy egyeztessenek a vita, illetve viták időpontjáról, helyszínéről, és egyéb részletekről.

Az SZDSZ elnöke beszélt a napokban feltűnt sertésinfluenza-járványról. Fodor Gábor a hazai illetékes hatóságoktól hatékony és gyors fellépést vár, míg a kormánytól világos és pontos információkat a járvánnyal kapcsolatos teendőkről és a megelőzés lehetőségeiről

Az SZDSZ vezetői közül többen is részt vesznek annak a tiszalöki roma férfinak a temetésén, akit a múlt héten gyilkoltak meg. Fodor Gábor szerint nem lehet ölbe tett kézzel nézni azokat a szélsőséges és rasszista megnyilvánulásokat, amelyek az utóbbi időben elszaporodtak Magyarországon. Az SZDSZ elnöke valamennyi közszereplőtől példamutató magatartást vár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában