Hirdetés

2022.04.14. 00:00

Makacs fogínybetegségekre is tud gyógymódot a GGDent

Lehúzódott fogíny, erős ínyvérzés, érzékeny fogak esetén joggal merülhet fel a fogágybetegség gyanúja. Ha rendszeres fogkő-eltávolítás ellenére is makacs, visszatérő paradontológiai panaszai vannak, válassza a GGDent Fogászati és Implantációs Központban elérhető új, fotodinámiás terápiát, amely a különböző fogágybetegségek kezelésére alkalmazható.

delmagyar.hu

A fogágybetegséggel sokáig tünetmentesen együtt lehet élni, de röntgen, illetve CT segítségével már a korai szakaszban felfedezhető a fogínysorvadás. A hagyományos fogkő-eltávolítás kiegészítéseként jóval hatékonyabbnak bizonyul az a fogmegtartásra törekvő, hosszú távon hatékony lézeres eljárás, amely 1–3 évvel hosszabbítja meg a fog egészséges állapotát, ezzel élettartamát is.

 

– Ez az új terápia csupán néhány éve jelent meg a gyógyításban. Azok számára hasznos, akik régóta küzdenek a fogágybetegség bármely formájával, és nem találnak rá hatékony megoldást. A fogak karbantartására és a regenerálódás újraindítására kiváló módszer – magyarázza dr. Görög Gábor, a GGDent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa.

 

A fogkő-eltávolítással kezdődő terápia elve egyszerű: az íny és a fog közötti apró résekbe tintakék színű, speciális anyagot fecskendeznek be, amely lézerfény hatására lebomlik. Ezek a lebomlott anyagok azonnal elkezdik fertőtleníteni azokat a réseket, amelyeket addig a páciens és a fogorvos nem tudott elérni.

 

A többszöri alkalomból álló kezelés CT-, illetve röntgenvizsgálattal veszi kezdetét, ezek eredményei alapján eldől, alkalmazható-e a módszer. Bizonyos esetekben már csak a foghúzás segít, de implantátum melletti csontlebontódás esetén kiváló lehet. Összesen három alkalommal kell befecskendezni a sötétkék anyagot. A harmadik találkozás alkalmával a mély ínytasakok teljes tisztítására kerül sor: az orvos minden lerakódást, fogkövet eltávolít a szájüregből. A fájdalommentes kezelés után a fogíny körülbelül egy hétig érzékenyebb lehet. A teljes fogínygyógyulás egy hónap múlva várható, szükség esetén ismételhető a beavatkozás.

 

GGDENT FOGÁSZATI ÉS IMPLANTÁCIÓS KÖZPONT

6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 45.

Tel.: 06-30/447-4343

www.ggdent.hu


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában