Hirdetés

2023.03.22. 00:02

Belvízbiztonság növelése a Dél-Alföldön: A Körtvélyesi szivattyútelep átépítése - LOT1

PR cikk
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 2,95 milliárd forint európai uniós támogatási forrásból átépítik a Körtvélyesi szivattyútelepet, amely által javul az érintett terület vízgazdálkodási helyzete, nő a belvízbiztonság, csökken a belvízi elöntések kockázata, védettebbé válnak a hatásterületen élő emberek és javaik, valamint az ipari, gazdasági létesítmények és a mezőgazdasági területek.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság által alkotott konzorcium valósítja meg a „Belvízbiztonság növelése a Dél-Alföldön: A Körtvélyesi szivattyútelep átépítése - LOT1” elnevezésű, KEHOP-1.3.0-15-2021-00032 azonosító számú európai uniós projektet. 

A Széchenyi 2020 program keretében végrehajtott beruházás fő célja a visszatartott és hasznosítható vízkészlet növelése a rendszerben, a vízgazdálkodási állapotok javítása. A korszerű telep üzembeállításával biztosíthatóvá válik a mentett oldali vízvisszatartás növelése, a vízkészletek helyben tartása, illetve megőrzése. Ezzel együtt az ár- és belvízbiztonság javítása, valamint az energiahatékonyság és az üzembiztonság növelése is megvalósul a közel 60 éves szivattyútelep átépítésével, amely intézkedések hatására csökken az ár- és belvízi kockázat. 

A projektben átépítik a meglévő szivattyútelepet, új magasvezetésű töltéskeresztező műtárgy létesül. Az üzembiztonság és a szivattyútelep megközelíthetőségének érdekében üzemi utat hoznak létre. 

A kivitelezési munkák tervezett befejezése: 2023. november 30. 

A projekt a „KEHOP 1.3.0 – Fenntartható vízgazdálkodás infrastrukturális feltételeinek javítása” pályázati konstrukcióban, európai uniós alapokból származó, 100%-os vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósul meg, összesen bruttó 2.950.326.362 forintból. 

A projektről bővebb információt a http://belvizbiztonsagativizig.ovf.hu/ oldalon olvashatnak. 

 

 

 

Címkék#pr-cikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában