Hirdetés

2023.08.23. 00:00

Sushiba tekert élmények a Gourmet Gardenben

Bizonyított tény, hogy a világ legegészségesebb étele a sushi, a japánok magas átlagéletkora nem véletlen. Persze nem csak ezért szerethető a szegedi Gourmet Garden Sushi Bar, ahol a híres japán nyershal-fogás mellett tengeri ételek varázsolják Újszegedre a Távol-Keletet és a tengerparti hangulatot!

PR cikk

Ha Szeged, akkor halászlé. Igen, de azért pontosíthatunk: ha Szeged, akkor a halászlé mellett érdemes megemlíteni a város első, és a Dél-Alföld egyik legjobb sushiéttermét is; hiszen az ország minden tájáról felkeresik az eleganciával kevert harmóniát és a keleties hangulatot árasztó, makulátlan tisztaságú ételbárt. Előtte hatalmas, zöld fás terasz nyújt árnyat, jó ott üldögélni!  

Sushi-szerelem 

A 3 éves újszegedi Gourmet Garden Sushi Bar ügyvezető séfje, Klement Anita közel 10 éve a sushi szerelmese, aki sushimesterektől leste el a tudományt, és nem titkolt vágya, hogy a vendégeit is megérintse mindaz a varázslat, amit a japán ízvilág, a Távol-Kelet hangulata és a mediterrán életérzés nyújthat.  

A Gourmet Garden vendégül lát, nem pedig kiszolgál. A finom falatok mellé páratlan élményt is kap az ide betérő. És az sem baj, ha nem tud pálcikával enni, itt megtanítják rá, és útmutatást kap egy különleges kultúra gasztronómiájához. Ez a hely annak való, aki szereti az új ízeket, az egyedi, sehol másutt nem talált recepteket. Már a gyönyörűen szervírozott fogásoktól is tátva marad a vendég szája, hát még az ízüktől! Hiszen ne feledjük, a japánok a szemükkel is esznek!  

Tengerparti hangulat Újszegeden 

Ha a nagyon-nagyon egészséges nyershaltekercs-sushi, egy-egy izgalmas színes sushitál-csoda mégsem hozza lázba a vendéget, válogathat a háromhavonta megújuló, saját recepteken alapuló étlapról!  

A tengeri ételek arzenálja garantáltan tényleg mindenkit levesz a lábáról. Olyan halakat kóstolhat itt a vendég, amelyek létezéséről addig nem is tudott. Persze ezeket nem a Tiszából fogták ki: a halibut laposhal, a tengeri süllő, a szentpéterhalfilé a legjobb minőséget nyújtó beszállítóval érkezik Szegedre, és a lehető legfrissebben landol a tányéron, akárcsak a zöld- és feketekagyló, a garnéla, az óriás tintahal, a polip vagy a kalamári. 

És hogy ebből a sokféle alapanyagból mi kerül az asztalra? Amit a 3 fős kreatív csapat a konyhában kitalál. Sushitálak, pirított ramen, kapros céklában pácolt lazac carpaccio, Kalamári Fritti, japán levesek, új-zélandi zöldkagyló, mediterrán válogatások megannyi tengeri herkentyűvel kikísérletezett mennyei fogásként. Klement Anita állítja, a lehetőségek végtelennek tűnnek, akárcsak a tenger… 

Sushi-workshop 

Akit beszippant a japán kultúra, csatlakozhat a szegedi vagy a kecskeméti sushikészítő workshop alkalmakhoz! Óriási élmény belekóstolni abba a harmóniába és rendbe, ami a japánok sajátja. 

Gourmet Garden-rendezvények 

A Gourmet Garden színes, mutatós sushitáljai egyre több céges rendezvényen és családi összejövetelen bukkannak fel. Klement Anita és csapata kitelepülést is vállal teljes lebonyolítással, eszközbiztosítással. 

Gourmet Garden Sushi Bár 
Szeged, Fő fasor 16. 
Nyitva: minden nap 11.30 - 22.30 
Asztalfoglalás, rendelés: 06 30 348 9811 
www.sushiszeged.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában