A kedvezőtlen csontállomány ma már nem akadálya a fogbeültetésnek

Annak is lehet implantációja, aki kedvezőtlen állcsontállománya miatt erről már lemondott.

– Nincs reménytelen eset –üzeni dr. Görög Gábor, a GGDent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa azoknak, akik más fogorvosi rendelőben nem jártak szerencsével. A fogimplantációhoz ép állcsontállományra van szükség. Ám akkor sincs baj, ha erre a csontozat kedvezőtlen.

A sikeres implantáció ugyanis három módszerrel is megvalósítható.


Abban az esetben, ha egyszerűen kevés a páciens csontállománya, a csontpótlás a megoldás. Bár kockázatos, de működőképes módszer, amelynek szükségességét CT-vizsgálat dönti el.

Ha a páciens állcsontgerince túl keskeny a normál implantátumok behelyezéséhez, akkor jön a második lehetőség, a tűimplantátum. Ennél az eljárásnál több normál méretű, az eredeti implantátumoknál azonban vékonyabb csavar rögzíti a csapokat a csonthoz, így lesz a részértékűből tartós, stabil megoldás. A harmadik módszer a periosztális implantáció. Ez ott indokolt, ahol kirívóan keskeny az állcsontgerinc, vagy ahol semmilyen más módszer nem alkalmazható. Az egyedileg kiöntött, hálószerű fémszerkezet az állcsontra simul, és csavarokkal rögzül hozzá, a lágy rész pedig elrejti ezt.

– A három módszer egymással jól kombinálható, és mindig CT-vizsgálat dönti el, melyek alkalmazása indokolt – magyarázza dr. Görög Gábor, aki számtalan reménytelennek hitt esetet oldott már meg sikerrel.

(x)

GGDENT Fogászati és Implantációs Központ
www.ggdent.hu
Bejelentkezés: 06-30/447-4343
Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 45. fsz. 1.

Hozzászólások