Szponzorált tartalom

2020.05.27. 15:33

Az Ön otthona biztonságban van? Beszéljünk az új és a meglévő lakásbiztosítási szerződésekről!

Van már lakásbiztosítása? Ha igen: mikor ellenőrizte a szerződését utoljára? Ha nem: miért és hogyan kell ezt minél hamarabb pótolnia?

Képzelje el a lehető legrosszabb szituációt. A családi ház, az otthon, amit éveken keresztül épített, egyetlen baleset vagy természeti csapás miatt teljesen lakhatatlanná válik. A rengeteg személyes tárgy iszonyatosan nagy érzelmi értékkel bírt, amit semmi sem tud pótolni, de van még valami, ami miatt összeszorul erre a gondolatra az ember gyomra. Az anyagi kiszolgáltatottság.

Egy új otthont kéne felépíteni a semmiből, hogy a család ne maradjon fedél nélkül: ennél nagyobb stresszt nehezen lehetne elképzelni. Ha nincs semmi, ami enyhíthetné az anyagi kárt, az egyet jelent a teljes padlóra kerüléssel. Pedig a lehetőség mindenkinek elérhető, hogy ezt elkerülhesse.

„Velem ez úgysem fog megtörténni”

Biztos ebben? Persze, nem nagy a valószínűsége, de tudja vállalni azt a kockázatot, hogy mégis a fentebb lefestett helyzetbe kerül? És félreértés ne essék, a lakásbiztosítás nem azt jelenti, hogy az otthonunk a szerződés megkötésének pillanatától kezdve biztonságban van, hanem azt, hogy ha megtörténik a baj, akkor a családnak legalább az anyagiak miatt nem kell pánikba esnie. De nem is kell a legrosszabbat feltételezni: akár csak egy villámcsapás, vagy betörés is komoly terhet jelenthet, ami enyhíthető a megfelelő biztosítással.

FONTOS: ha változik a lakás, változik a szerződés is

Amit rengetegen elfelejtenek a biztosítások kapcsán, hogy a szerződés aláírását követően is kell foglalkozni velük. A lakásbiztosításokra ez kifejezetten igaz, ugyanis ahogy az évek telnek, általában minden otthon változik.

A biztosítási szerződések az ingatlan értékének meghatározásával is járnak: amennyiben ez az idő előrehaladtával növekszik (pl. felújítás, utólagos hőszigetelés, hozzáépítés stb. miatt), akkor értelemszerűen a korábban megállapított biztosítási összeg már nem fogja fedezni az újjáépítési költségeket. És ettől függetlenül a manapság jellemző munkaerő és anyagköltség-növekedés is hatással van az újjáépítéssel járó kiadásokra, ami komoly különbségekhez vezethet egy például 5 éve kötött szerződésnél. De ugyanez igaz fordított esetben is: ha a ház értéke csökken, mondjuk a karbantartás hiányából fakadóan, a biztosító akkor is csak az aktuális értéket fogja figyelembe venni kártérítéskor.

A megoldás: rendszeresen át kell nézni a lakásbiztosítást, hogy valóban ne érjenek ezzel kapcsolatban meglepetések.

Manapság könnyebb lakásbiztosítást kötni, mint valaha

Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően akár már otthonunk kényelméből, online is ki tudjuk választani a megfelelő biztosítást, sőt a szerződéskötési folyamatot is elindíthatjuk. Persze a nagy kérdés ilyenkor az, hogy el tudunk-e igazodni a rengeteg különböző termék között. Ez az a pont, ahol érdemes szakértő biztosítási alkuszok segítségét igénybe venni.

Egy olyan, lakásbiztosításokkal foglalkozó cég, mint a Pannon-Safe (amely szegedi irodával is rendelkezik) legnagyobb előnye, hogy nincs egyetlen pénzintézethez kötve: alkuszai szabadon válogathatnak a teljes magyar piac kínálatában, így pedig valóban a legjobb ajánlatokat tudják az ügyfeleik számára kínálni.

Kérje szakértők segítségét, amennyiben lakásbiztosítást akar kötni!

A kulcsszó a személyre szabottság: a legtöbb lakásbiztosítási szerződés mellé kiegészítő biztosításokat is választhatunk, amik valóban a mi egyedi igényeinket szolgálják ki.

Belefoglalható a szerződésbe gépjármű assistance, háziállat-biztosítás, vagy akár vandalizmus (pl. graffiti) okozta károk elhárítására fordítható termék is: minden csak azon múlik, hogy mennyire körültekintően választunk.

Ha döntés előtt áll, bátran használja a Pannon-Safe oldalán található online kalkulátort, ha pedig kérdése van, akár telefonon is felveheti kapcsolatot szakértőikkel, vagy Szegeden található irodájukban is felkeresheti őket.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában