Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Precíz tervezés, profi fogbeültetés

Jóval kisebb rizikóval, kevesebb fájdalommal és gyorsabb gyógyulással jár a számítógépes műtéti tervezéssel navigált fogászati implantáció. A Smile Dent Fogorvosi Centrum Szegeden már 6 éve sikeresen alkalmazza a közkedvelt Smart Guide-technológiát.
– Ha fogat is kell húzni az implantátum behelyezése előtt, akkor másfél óra alatt végzünk, foghúzás nélkül mindössze 10-20 percig tart az érzéstelenítésben végzett beavatkozás – magyarázza a technológiáról dr. Antal Márk, a Smile Dent Fogorvosi Centrum vezetője, hozzátéve, a kötelező CT után jön a számítógépen történő 3 dimenziós tervezés, majd a műtét. Az ellenőrzésekkel tűzdelt 3 hónapnyi gyógyulási idő után lenyomat készül a begyógyult ínyről és a behelyezett implantátumról. Ez alapján készül el 1-1,5 hét alatt az új fog, amely rendeltetésszerű használat, megfelelő szájápolás és rendszeres fogászati kontroll mellett évtizedekig is kiszolgálhatja viselőjét.
 Az eljárás azoknak ideális, akik 1-2 fogat szeretnének pótolni, de szakértő kezekben e technika révén nagyobb mértékű fogpótlás is könnyedén, minimális kellemetlenséggel elkészíthető.
 
– Az ínyt feleslegesen nem vágjuk fel, csupán a 3 dimenzióban elkészült sablont helyezzük a fogsorra, és a milliméter pontossággal megtervezett navigáció alapján fúrjuk meg az állkapcsot, illetve a megadott pozíció alapján helyezzük be az orvosi titánból készült implantátumot. A lényeg a tervezésben rejlik: a műtét a lehető legbiztonságosabban, minimális kockázattal történik, „mellé lőni" nem lehet. A Smart Guide-technológia a legfejlettebb megoldás a hiányzó fogak pótlására, ezért érthető is, hogy klinikai kutatásokban folyamatosan teszteljük továbbfejlesztését.

Ha szeretné a precíz beavatkozást megnézni, itt teheti meg.
 
 A hagyományos implantációs eljárásban a komplikáció esélye jóval nagyobb, a beavatkozás közben egy váratlan idegsérülés akár maradandóvá is válhat. A műtéti sablon használatának és a tervezés pontosságának hála ez a kockázat minimalizálható, illetve elkerülhetőek az utólagos kiegészítő beavatkozások is.
 – Azt ugyanakkor fontos tudni, hogy az implantátumra készített fogpótlás nem fáj, ezért viselője észre sem veszi az esetleges gyulladást, emiatt fontos félévente megjelenni kontrollvizsgálaton. Az életmód, a megfelelő szájhigiénia és a fogak tisztítása alapvetően befolyásolja az implantátumok használati idejét – teszi hozzá dr. Antal Márk.
 
(X)
 
Smile Dent Fogorvosi Centrum
6724 Szeged, Teréz utca 14/b
Telefon: +36-70/703-4663
http://smiledent.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajon hány hívásba kerül elérni egy ügyvezetőt telefonon?

Vajon hány hívásba kerül elérni egy ügyvezetőt telefonon?
Ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor kimondhatjuk, hogy a világon kétféle szolgáltató működik;… Tovább olvasom