2017.07.12. 17:26
Tanácsadás és üzlet egy helyen - Megnyitott a Diétacentrum - ahol komolyan veszik a diétádat
A Széchenyi tér új étkezési fellegvára a Diétacentrum - Reisinger Karolina végzős dietetikushallgató álma vált valóra az üzlettel, amelyben minden vásárló szakértői segítséget kap a vásárlása mellé.
Az újonnan megnyílt Széchenyi téri Diétacentrumban folyamatosan „kettő az egyben" ajánlat várja a vásárlókat: Reisinger Karolina tulajdonos szakmai tanácsadással és széles termékkínálattal segíti a diétázókat.
– A speciális élelmiszereket igénylő diétázóknak sok esetben jól jönne egy szakértő segítsége – állítja Kara az eddigi tapasztalatai alapján. – Ezért is választottam azt a szlogent, hogy „Érted vagyunk". Ha ide bejön valaki, akkor nemcsak vásárolhat, hanem megbeszéljük a táplálkozással kapcsolatos kérdéseit, kívánságait.
Karolina üzletében a kínálat több, mint ami először a szemünk elé kerül. Ha kívánunk valamit, itt teljesülhet.
– Az a célom, hogy beszerezzek mindent, amire csak a diétázónak szüksége lehet – árulja el. – Sokszor hallottam már, hogy ezt vagy azt nem lehet Szegeden kapni. Én szívesen megteszek mindent, hogy egy adott alapanyagot beszerezzek, mert tudom, milyen nehéz diétázni. Sok beszállítóval tartom a kapcsolatot, így majdnem 20.000 termék kínálatából tudok rendelni.
A Széchenyi téri diétafellegvárban nemcsak a vegetáriánus, vegán, glutén- vagy tejérzékeny vevők, fogyókúrázók találhatnak korábban tiltólistás finomságokat, de nagy segítséget kapnak a PKU diétát tartó betegek, vagy más anyagcseregonddal küzdők is.
– Én is szeretek jókat enni; pontosan tudom, hogy milyen nehéz végigvinni egy diétát – vallja be Kara, aki már tíz éve ügyel az étrendjére, inzulinrezisztencia miatt. – Amikor elkezdtem diétázni, még nagyon kevés alapanyagot használhattam: ha nem kevertem össze magamnak a liszteket, és kísérleteztem otthon, akkor elég egyhangú lehetett volna az étrendem. Ma már 3 perc alatt süthetünk akár egy gluténmentes lángost vagy pizzát olyan alapanyagból, hogy beleférjen a diétába.
Az egészségtudatos étkezés azzal kezdődik, hogy ismerjük, mi jó a szervezetünknek. Ennek szellemében már a megnyitón közös előadást tartott a cukrokról és az édesítőszerekről Papp Andrea, az ország első gasztrobiológusa és Karolina, a házigazda.
– Szeretnék közösségi megmozdulásokat, diétákkal kapcsolatos előadásokat rendezni, szakavatott embereket meghívni az országból, hogy hiteles forrásból tájékozódhassunk a diétázással kapcsolatban – folytatja Kara a terveit. – A programokon kívül pedig berendeztem egy tanácsadó helyiséget a bolt felett, ahol testzsírszázalékot, izomtömeget lehet mérni, és dietetikus segítségével igényelhet bárki személyre szabott, változatos étrendet.
Sok esetben elbagatellizálják az érzékenységgel kapcsolatos kérdéseket, vagy egyszerűen nincs meg a kellő szakképzettség a helyes válaszhoz: pedig nem véletlen kérdezik meg, hogy van-e mogyoró a csokoládéban.
– Diétázni lelkileg is kihívás – szögezi le Kara, saját tapasztalatból. – Már az segítség, hogy beszélhet a nehézségekről, a lemondásról. Javaslatot kap, mivel pótolhatja, mit érdemes vásárolnia, hol tud hiteles információforráshoz jutni – minél több diétázónak szeretnék ebben kapaszkodót nyújtani.
6720 Szeged, Széchenyi tér 6.
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 9:00-18:00, szombat: 9:00-13:00
Tel.: +36-30/915-9259