Rövidhírek

2022.04.29. 10:12

Már nem csalódottak

Hét napon belül háromszor is megküzd egymással a Budakalász és a Fejér-B.Á.L. Veszprém férfi-kézilabdacsapata, ráadásul három fronton. Utóbbi beállója a szegedi születésű Tóth József, aki a győri kupadöntőt követően még szomorkodott, egyet aludva a történtekre viszont már boldogan tekintett rá ezüstérmére.

B. D.

Tóth József a 2021 nyarán igazolt a Pick Szegedből a Fejér-B.Á.L. Veszprémhez. Archív fotó: Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós

 A lefújást követően csalódottak voltunk, hogy nem sikerült szorosabb mérkőzést játszani. Hazafelé a buszon, és hétfőn, amelyet megkaptunk pihenőnapnak, már örömként éltük meg a második helyet. Ünneplés viszont nem volt, mert készülni kellett a szerdai Liga Kupa-elődöntőre és a szombati bajnoki­ra, ismét a Budakalász ellen 

– vélekedett Tóth József arról, miként élte meg a férfi kézilabda magyar kupa döntőjét a Telekom Veszprém ellen, amelyet 42–19-re vesztett el csapata. 
 

Ahogyan a 23 éves kézilabdázó fogalmazott a Délmagyarországnak, az elmúlt két hétben a Budakalásszal ébredtek és feküdtek. Hét-nyolc mérkőzésük videófelvételét ki­­elemezték a kupaelődöntő előtt, így a Liga Kupára és a bajnokira külön ilyen formában nem kell készülniük. Előbbit 30–27-re nyerte meg a „kis Veszprém” Győrben, míg a budakalászi Liga Kupa-elődöntő visszavágóját 32–25-re elvesztették Tóthék szerdán, így búcsúztak a sorozattól. Holnap bajnokin ismét a Pest megyei városban vendégeskednek Éles József tanítványai. 

 Nehéz súlyozni a három sorozatot, de a kupadöntőbe kerülés azért más értéket képvisel, mint a Liga Kupa-elődöntő. Jó érzés volt Győrben ilyen sok néző előtt játszani, és átélni, hogy a Telekom drukkerei is nekünk szurkoltak a fináléba kerülésért. A hétvége tortájára a városi derbi adta a habot 

– árulta el. 

A Fejér-B.Á.L. Veszprém ezzel jogot szerzett a nemzetközi kupaindulásra, de matematikailag még az NB I.-es tagságát nem biztosította be a következő idényre. Öt ponttal előzik meg jelenleg a kiesést jelentő 13. helyet. A bennmaradás felé egy óriási lépést épp egy Budakalászon aratott sikerrel tehetnének holnap. 

 Ha szerzünk még két pontot a hátralévő öt mérkőzésünkön, akkor szinte biztosan bennmaradunk. Ezt minél hamarabb jó lenne bebiztosítani, hogy kiélvezhessük a maradék találkozót a fárasztó szezon végén még a nyári pihenő előtt 

– jegyezte meg Tóth József, aki első teljes NB I.-es idényével elégedett. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!