Rövidhírek

2022.04.16. 15:31

Szabó Kende játszott

Munkatársunktól

A hollandiai Eindhovenben rendezik az U19-es fallabda Európa-bajnokságot, amelyen a szegedi Kohlrusz Balázs vezette válogatottban a Szegedi Tisza Squash SE versenyzője, Szabó Kende is helyet kapott. 

A Tisza-parti fallabdás a csapatversenyben kapott lehetőséget, és a hollandok elleni második csoportmeccsen léphetett pályára, amelyen három szettben 11:2-re, 11:5-re és 11:5-re szenvedett vereséget a hazai Hogervorsttól – a meccsük 25 percig tartott. Az U19-es válogatott Svájc és Hollandia ellen is 2:1-re kapott ki, így a pénteki, horvátok elleni mérkőzéstől függetlenül a 9–16. helyért folytathatja az Európa-bajnokságot. 

Mindkét válogatott két-két vereséggel várta az egymás elleni találkozót. Mindezek ellenére sikerült nyerni a horvátok ellen 2:1-re, a meccsen Szabó Kende nem kapott lehetőséget. 

A nőknél Chukwu Hanna (a tatabányai Squashberek játékosa) egészen a döntőig menetelt, ahol végül kikapott az angol ranglistaelsőtől, de a második hellyel is sporttörténelmet írt a fiatal kora ellenére már háromszoros magyar felnőtt bajnok fallabdázó. 

A folytatásban az U15-ös Eb-n Matuszka Marcell, míg a felnőttek mezőnyében a még csak 19 éves Takács Benedek képviseli a szegedi színeket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!