Rövidhírek

2022.06.21. 13:38

Megújult a két rendelő Földeákon

Két év alatt mind a két házi felnőttorvosi rendelőt sikerült felújítani Földeákon. A két létesítményre összesen csaknem 70 millió forintot fordítottak – a beruházás a szomszédos Óföldeák lakóit is szolgálja.

A napokban ért véget a 2. számú háziorvosi rendelő felújítása Földeákon, a Makói úton. Mint korábban megírtuk, az önkormányzat mintegy 40 millió forintot nyert erre a célra, amiből 38-at fordítottak az épületre; elsősorban energetikai korszerűsítésre került sor. A fennmaradó összegből új bútorokat, egészségügyi felszereléseket vásároltak. A munkálatok ideje alatt szünetelt a rendelés, a betegeket ideiglenesen az egészségházban fogadták. 

Ezzel mindkét rendelő korszerűsítése befejeződött, hiszen a másik, Vásárhelyi úti rendelő felújítása már tavaly befejeződött. Erre 28 millió forint pályázati támogatást nyert a falu önkormányzata. Ezt az épületet is energetikai szempontból korszerűsítették elsősorban, de orvosi eszközöket is beszereztek, a háziorvos pedig bútorokat vásárolt saját erőből. Így immár mind a két rendelőben jó körülmények között, korszerű műszerekkel tudják várni a rendelésre érkezőket. 

A következő lépés annak a szolgálati lakásnak a rendbetétele lesz, amelyik a Vásárhelyi úti rendelőnek a szomszédságában áll. Erre egyelőre még nincs meg a szükséges forrás, Hajnal Gábor polgármester azonban azt mondta a Délmagyarországnak, összességében sikeres az önkormányzat pályázati mérlege, hiszen több száz milliós támogatást várnak például a falu csatornarendszerének, illetve az Igási útnak a felújítására. 

A két rendelő nem csak a 3300 lakosú Földeákot látja el. A korszerűsítés a helyiek mellett a szomszédos, félezres lélekszámú Óföldeákról érkező betegek jobb ellátását is szolgálja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!