Férfi vízilabda

2021.09.17. 09:11

Meccsre éhesen utazik Hódmezővásárhelyre a Szegedi VE

Ma 18.30-tól a hódmezővásárhelyi sportuszodában rendezik a megyei pólóünnep első felvonását. Az OB I/B-s HVSC az első osztályú Szegedi VE-t fogadja a magyar kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a visszavágót holnap 17 órakor játsszák a Tiszavirág Sportuszodában. A belépés mindkét találkozóra ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött.

Becsei Dávid

Szeged 2021.09.02. Szeged - Szentes férfi vízilabda edzőmérkőzés fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Első két bajnoki mérkőzését a Szegedi VE elhalasztotta, mivel a vezetőedző, Kiss Csaba, az U17-es fiú válogatottal a máltai Európa-bajnokságon szerepel ezen a héten. Így a szezon első tétmeccsét ma vívják a Tisza-partiak, a magyar kupa nyolcaddöntőjében Barna Tamás másodedző ül majd a kispadon.

– Nem becsüljük le a Vásárhelyt, de más játékerőt képviselnek, mint a jövő heti bajnoki ellenfelünk, a Szentes. A két kupameccsen az lesz a legfontosabb, hogy megtaláljuk a csapatkohéziót, szokjuk egymást éles meccsen – beszélt a részcélokról a szegediek játékosa, Boros Tamás.

A motivációval biztosan nem lesz gondjuk, hiszen most végre tétmeccs-szituációban mutathatják meg az elmúlt nyolc hétben gyakoroltakat. Dolgozik bennük a meccséhség, valamint végre közönség előtt játszhatnak.

– Nagyon örülünk, hogy végre nézők előtt játszhatunk. Már Vásárhelyen is ott lehetnek, de az igazi az lesz, amikor a szívünk csücskében, a Tiszavirág Sportuszodában szurkolóink és családtagjaink előtt játszhatunk. Az a célunk, hogy az eredményeinkkel minél több nézőt csábítsunk a lelátóra, és minél hamarabb átélhessük a telt házas élményt ebben a csodálatos létesítményben – fogadkozott Boros.

Egészen biztosan szokni kell majd még a Tiszavirág akusztikáját is a szurkolók megérkezésével, hiszen az újszegedi sport­uszoda felhúzott sátra egészen más méreteket öltött.

– Várjuk már nagyon a szombati visszavágót, hiszen nekünk is különleges élmény lesz elölről közönség előtt játszani az új otthonunkban. Szegeden több látványsportág van, ami előkelő helyen van a szurkolók szívében, és látogatott, de hosszabb távon az a célunk, hogy eljussunk arra a szintre, hogy annyira vonzó legyen férfi vízilabdameccsre járni a városban, mint férfi kézilabdára vagy kosárlabdára – mesélte.

A szegediek közül Kürti Dominik biztosan nem lesz ott a medencében hétvégén, míg a Ferencvárostól kölcsönvett utánpótlás-válogatott kapus, Gyapjas Brendon már megérkezett, így szinte biztosan meghatározó lehetőséghez jut majd a HVSC elleni kupameccseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!