Szeged

2021.12.07. 16:48

Ötödjére hódították el a serleget

Ötödik alkalommal született magyar siker a spanyolországi súlyemelő-csapatbajnokságon.

T.A.

Fotó: Karnok Csaba

Oviedóban a Szegedi Lelkesedés SK tokiói olimpián hetedik helyen végzett klasszisa, Nagy Péter szakításban 172, lökésben 210 kilogrammig jutott, egyéniben pedig sikerült felállnia a dobogó harmadik fokára. Biztató előjelekkel várhatja a Taskentben rendezendő világbajnokságot.

– A Kanári-szigetekkel vol­tunk nagy harcban, ám a vé­­gére úgy alakult, hogy sima lett a győzelem, mert az ellenfél­től egy ember kiesett. Ha ez nem történik meg, akkor is nyerünk, csak szorosabb csatában – avatta be lapunkat a részletekbe Nagy Péter, majd kitért rá, jólesett neki a viadal.

– Nekem személy szerint remekül esett a versenyzés. Ed­­zéseken ennyit még nem is emeltem, úgyhogy a világbajnokság előtt ez egy teszt volt, amely szerencsére nagyon jól sikerült. Biztatók az előjelek, jól jött a súly, magabiztosan haladok – fogalmazott.

A súlyemelő-világbajnoksággal kapcsolatban egyébként több kérdőjel is felmerült az elmúlt napokban, ám mostanra biztosnak tűnik, hogy megrendezik. Nagy Péter elmondta, eh­­hez a bizonytalansághoz nem lehet hozzászokni. Ismét egy csonka világbajnokságot vár, amelyen eredménybeli célt nem tűzött ki maga elé, csupán szeretne az aznapi legjobbját nyújtva egy jót versenyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!