Sport

2010.05.23. 15:30

Talmácsi ötödik lett Le Mans-ban

A Moto2-ben versenyző Talmácsi Gábor a 19. helyről rajtolva az ötödik helyen fejezte be a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíját. A futamot a spanyol Toni Elías nyerte meg, a dobogóra még Julian Simón és Simone Corsi állhatott fel.

Delmagyar.hu

Az időmérő edzésen megszerzett 19. rajthely nem kecsegtetett sok jóval, ám Talmácsi Gábor néhány kör után már az első tízben motorozott. Köszönhette mindezt jó rajtjának, valamint annak, hogy előtte elképesztő ütemben estek ki a versenyzők.

Talmácsi ezzel szemben koncentrált versenyzést mutatott be, és sokáig alig volt csak lemaradva az élen állóktól. A futamot a hetedik helyről induló Toni Elías nyerte meg, méghozzá viszonylag simán, így egymás után a második versenyén diadalmaskodott – Jerezben is első lett.

A második helyen egy másik spanyol, Julian Simón végzett, míg a harmadikon az olasz Simone Corsi. Talmácsira a végén Sergio Gadea nagyon feljött, de megelőzni nem tudta, így a magyar versenyző megtartotta az ötödik helyét, ami – különösen az időmérőn elért eredménye után – remek teljesítménynek mondható.

Talma csapattársa, Andrea Iannone a negyedik helyen futott be, így a Fimmco SpeedUP Team összességében jó hétvégét zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!