Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Bíró André nyomul előre

Bíró André (14), a szegedi Gellért Tenisziskola játékosa négy hét alatt három nemzetközi tornát (Kassa, Livorno, Rijeka) is megnyert. Hajnal István tanítványa a győzelmeknek köszönhetően az európai ranglistán már a 3. helyen áll.
– A livornói győzelem fantasztikus. Európából a 14 éves korosztály legjobbjai voltak ott ezen a versenyen – kezdte a beszélgetést az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban a tréning után Hajnal István, a GTI vezetőedzője.

– Nem volt könnyű dolgom. A legjobb 16 között már meccslabdája volt az ellenfelemnek, reménytelennek tűnő helyzetben voltam, hiszen 5:1-re vezetett. Innen nyertem, és ezután szettet sem vesztettem. A fináléban egy angol fiút győztem le 6:1, 6:2-re – vette át a szót az elmúlt hetekben jobbnál jobb eredményt elérő játékosa, a 14 éves Bíró André.

A tehetséges szegedi versenyző előbb a szlovákiai Kassán nyert meg egy II. kategóriájú viadalt, majd következett a már említett olaszországi, livornói viadal.

A tehetséges Bíró André négy hét alatt három tornát is megnyert. Fotó: Veréb Simon
A tehetséges Bíró André négy hét alatt három tornát is megnyert.
Fotó: Veréb Simon

– A verseny erősségéről mindent elmond – folytatta az élménybeszámolót a Gregor József Általános Iskola 7. osztályos tanulója –, hogy a nyolc között azt a francia játékost sikerült nagy csatában megvernem 7:6, 6:2-re, aki a korosztályom legjelentősebb tornáját, a tarbes-i versenyt megnyerte. Sokat edzettem mesteremmel, Hajnal Istvánnal, és ennek szerencsére meg is lett az eredménye.

Olaszország után Horvátországba utazott Bíró André, ahol már a 16 évesek között csatázott, egy III. kategóriájú viadalon.

– Az egy fejjel nagyobbak között sem vesztett szettet André – zárta a tréning után folytatott beszélgetés Hajnal István –, veretlenül lett első. A jó eredményeknek köszönhetően már a harmadik helyre lépett előre az európai ranglistán. Legközelebb Budapesten ismét a 16 évesek között áll rajthoz egy I. kategóriájú versenyen. Ha ezen az eseményen is jól szerepelne, akkor átvenné a vezetést a ranglistán. Ha André továbbra is ilyen szorgalmasan dolgozik, akkor képes lehet erre.

Szabadtéri szezon

A jó időnek is köszönhetően közel két héttel ezelőtt megkezdődött a szabadtéri szezon a Gellért Szabadidőközpontban, a teniszezők tíz pályán tudnak már játszani. A szabadtéri szezon kezdete azt is jelenti, hogy hamarosan megkezdődik a küzdelem Szeged legnagyobb amatőr bajnokságában, a Fontana Credit Takarékszövetkezet Ligában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krivokapics Milorad: mélyvénás trombózis

A Pick Szeged válogatott átlövőjét, Krivokapics Miloradot mélyvénás trombózissal kell műteni -… Tovább olvasom