Sport

2019.06.11. 15:11

Eb-selejtező: Magyarország - Wales 1-0 - győzelmével megerősítette első helyét a válogatott

Pátkainak ismét sikerült győztes gólt szereznie. Magyarország 9 ponttal vezeti a csoportot.

Munkatársunktól

Európa-bajnokság 2020, selejtező mérkőzés, E csoport

Magyarország - Wales 1-0 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna

Jv.: Matej Jug.


Magyarország: Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Baráth Botond, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté - Dzsudzsák Balázs (Kleinheisler László 69'), Szoboszlai Dominik, Holender Filip (Varga Roland 59') - Szalai Ádám


Wales: Hennessey - Gunter, Williams, Lawrence, Davies - Ampadou (Smith 54'), Allen - Brooks (Wilson 73'), James (Vokes 79')- Bale. 


Sárga lap: Pátkai (39'), Nagy Á. (49'), Korhut (90'), ill. Lawrence (83').

Gólszerző: Pátkai (81').

 

Magyar-walesi - Tizennégy év szünet után a 11. összecsapás



 

1. perc

Wales kezdi a meccset.

3. perc

Dzsudzsák íveli a szabdrúgást a kapu elé, Bale szinte Orban fejéről rúgja le a labdát, így ment szögletre. Ugyancsak Dzsudzsák adja be a szögletet, Hennessey tolja az alapvonal mögé, jöhet egy újabb sarokrúgás. 

4. perc

Szoboszlai adja be a szögletet a túloldalról, az oldalhálóban köt ki a labda.

11. perc

Allen iramodik meg egy kényszerítő után a jobb szélen, a laposan középre lőtt labdába James ér bele sarokkal, a kapu felé tartó labdát Gulácsi fogja vetődve.

14. perc

Dzsudzsák beadását ezúttal is Bale-nek kell hárítania, a kifejelt labdát Szoboszlai fejeli 12 méterről egyből kapura. Pontosabban kicsivel a kapu mellé.

17. perc

Dzsudzsák indítja a jobb oldalon, a leshatáron Szalait, aki felnéz, és középre passzol. Holender centikkel marad csak le a labdáról.

25. perc

James rohan a bal szélen, három magyar mellett is elviszi a labdát, a tizenhatoson belül Lawrence-hez passzol, aki laposan lő, Gulácsi védi a próbálkozást.

27. perc

Pátkai elemében: Szalaival játszik össze a tizenhatos előterében, aztán Dzsudzsák íveli át neki a labdát jobbról a túloldalra. A fehérvári játékos ollózással próbálkozik, de nem éri el a labdát. 

28. perc

Dzsudzsák szabdrúgása Szalait találja meg az ötösön, de nem tudja se ellőni, se átvenni a labdát: szögletre mentenek a védők. A szögletből nincs veszély, mert Baráth szabálytalankodik középen.

30. perc

Megint szép a magyar összjáték, a végén Holendert ütközik le a tizenhatos előterében, de nem történt szabálytalanság.

32. perc

Szalai már másodszor kapja lesen az indítást. 

35. perc

Kicsit beszorulunk, Allen lövi el 25-ről a védelmünktől ellopott labdát kapu fölé.

36. perc

Dzsudzsák szögletét fejeli az oldalhálóba a rövid oldalon érkező Orban.

38. perc

Jug rontja el a helyzetünket, Szoboszlai nem tudja elpasszolni a labdát a játékvezető mellett. Aztán James kap szabadrúgást. Kézilabdában erre lehet, hogy belemenést fújtak volna...

39. perc

Pátkai kap sárgát reklamálásért.

41. perc

Dzsudzsák ezúttal balról adja középre a labdát, ami meg is pattan egy védőn, így épp lemarad róla Szoboszlai, és Hennessey hárítani tud.

45+1. perc

Letelik az egyperces hosszabbítás, vége az első félidőnek.

46. perc

Folytatódik a mérkőzés, csere egyik oldalon sem volt.

49. perc

Nagy Ádám sodorja el Jamest, sárgát kap. 

54. perc

Wales cserél: Ampadou helyére Smith érkezik. 

56. perc

Lovrencsics jobboldali beadását Szalai elől kifejelik a védők, épp Szoboszlai elé, aki egyből lő. Kicsivel a jobb felső fölé száll a csavart lövést. 

58. perc

James balról adja be a labdát középre, Gulácsi vetődik rá.

59. perc

Holender megy le a pályáról, Varga Roland jön.

61. perc

Csődöt mond a magyar lesreállítás, Lawrence kap labdát, és passzol középre Bale-hez, aki viszont rosszul találja el: Gulácsi kezébe passzol.

62. perc

Ezúttal lesen találja a passz Bale-t.

64. perc

Lawrence elől ment szögletre Baráth. A szöglet után Allen töri el a labdát.

68. perc

Szoboszlai indítaná Vargát, ha Smith nem ütne a labdába kézzel. Sárga nem járna ezért?

69. perc

Kleinheisler jön Dzsudzsák helyére. Szalai kapja a csapatkapitányi karszalagot.

72. perc

Szépen játszik össze Nagy Ádám, Lovrencsics és Kleinheisler, végül Kleinheisler az, akit a tizenhatoson belül szerelnek. 

73. perc

Wilson érkezik Brooks helyére. 

76. perc

Labdát szerez Szalai az ellenfél térfelén, aztán Kleinheisler kínálja meg lövéssel Hennessey-t 28-ról, bravúrral üti a kapus szögletre a labdát. 

77. perc

A jobboldai magyar szögletbe Bale fejel bele, aztán Szalain pattan meg a labda, és száll tovább a kapu felé, Allen húzza ki a gólvonalról. 

79. perc

Jön Vokes, James helyére. 

80. perc

Gulácsi sokáig vár, majdnem gólt kapunk belőle. Vokest találja el, a labda a háló tetejére pattan. 

81. perc

Szalai harcol, Pátkai gólt lő! Szalai felé száll Korhut beívelése, Davies elrúgja a csatárunk elől, vesztére épp a túloldalon érkező Pátkai elé. A horvátok ellen is gólt szerző játékos ezúttal is a hálóba lő, Davies kezét is érinti a labda, így Hennessey nem tud hárítani. 1-0.

83. perc

Lawrence rántja le a labdát szerző Kleinheislert. Sárga a jutalma. Szoboszlait Bese váltja. 

84. perc

Lovrencsics lő fölé 22-ről. 

87. perc

Varga szabadrúgásáról lemarad Szalai, így is majdnem bemegy. Fél perccel később megint Szalai helyzetben, mellé megy a lövése. Lest int a partjelző.

88. perc

Davies száll bele Besébe a magyar térfélen. Sárgát ér ez is. 

89. perc

Korhut kap sárgát. 

90+1. perc

Négy perc a ráadás. 

90+2. perc

Szalai ment szögletre Bale elől. A szöglet után Baráth rúgja fel a labdát a magasba. 

90+3. perc

Giggs labdaszedőt játszik. A vendégek felrúgják a labdát a kapunk elé, mi meg igyekszünk felszabadítani: ez most a játék. 

90+4. perc

Bale fejesére fekszik rá Gulácsi. 

22:38

Vége a meccsnek. Tombol a stadion, joggal: megvertük Walest! Magyarország 9 ponttal vezeti a csoportot. 

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég walesi csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, így megőrizte első helyét a csoportjában.


A kiegyenlített küzdelmet hozó találkozót ismét az a Pátkai Máté döntötte el, aki márciusban a horvátok ellen is a győztes gólt szerezte: ezúttal a 80. percben lőtt a kapuba.

    

A magyaroknak négy mérkőzés után kilenc pontjuk van, hárommal előzik meg a második szlovákokat és a harmadik, világbajnoki ezüstérmes horvátokat, illetve hattal a legutóbbi Eb-n elődöntős walesieket, de minden riválisuknál egy meccsel többet játszottak.

    

Az Eb-selejtezők szeptemberben folytatódnak, a magyarok 9-én a szlovákokat fogadják.

    

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával a magyar válogatott továbbra is százszázalékos hazai pályán.


Korábban írtuk:


Holender Filip és Pátkai Máté is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába a Wales elleni, hazai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.


Marco Rossi szövetségi kapitány két helyen változtatott a három nappal ezelőtt Azerbajdzsánban pályára lépő kezdő tizenegyen: Kleinheisler László és Nagy Dominik szorult ezúttal a kispadra.

    

A csapatkapitány ezúttal is Dzsudzsák Balázs lesz, akinek ez a 102. fellépése a nemzeti csapatban, ezzel az örökranglistán immár egyedül lesz második Király Gábor mögött, mivel megelőzi a 101-szeres válogatott Bozsik Józsefet.

    

A walesieknél a legnagyobb sztár, Gareth Bale lesz az ék, a Manchester United friss igazolása, a Rossi által is dicsért szélső, Daniel James pedig szintén helyet kapott a kezdő tizenegyben.

    

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.


A magyar válogatott kezdőcsapata:

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Baráth Botond, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté - Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Holender Filip - Szalai Ádám


Korábban írtuk:

Az olasz szakember a nemzeti csapat hétfői, Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: automatikus eltiltást von maga után, hogy a szombati, bakui meccs hajrájában a holland bíró elküldte őt a kispadtól, ezt elfogadja, de súlyos szakmai hibának tartja, ami történt.


"Nagyon felzaklattak a történtek, súlyos bírói hiba történt, csak arra tudok gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek. - mondta Rossi. - Két figyelmeztetésnek meg kellett volna előznie a kiállítást, de a bíró ezúttal ezt átugrotta, s rögtön elküldött. Nem volt összetűzésem senkivel a mérkőzést vezetők közül, ezért úgy érzem, hogy súlyos szakmai hiba történt."


Segítője, Cosimo Inguscio nem először helyettesíti majd a szakvezetőt, a novemberi 15-i, észtek elleni Nemzetek Ligája-találkozón is ő irányította a válogatottat, miután Rossi akkor is eltiltott volt.


 "A csapat nélkülem is ugyanúgy tud majd teljesíteni, mint velem, ez nem probléma. Bízom a segítőimben, tudják a dolgukat." - tette hozzá Marco Rossi.


A tréner elmondta, hogy Bese Barnabásra, Kádár Tamásra és Zsótér Donátra továbbra sem számíthat, a többiek jó állapotban vannak. Mérlegelik, hogy esetleg a kispadra leüljenek-e az említett játékosok, de 15 percnél többet biztosan nem tudnak majd játszani - jelezte.


Az MTI kérdésére válaszolva úgy fogalmazott: több helyen is változtat a bakui kezdőcsapaton, de nem azért, mert elégedetlen lett volna bárkivel is, hanem mert a taktika ezt kívánja.


 "Wales sokkal jobban edzett csapat, mint az azeri, muszáj taktikai változtatásokkal élni. Minden kezdő tizenegyet ez határoz meg." - jelentette ki, részleteket ugyanakkor nem árult el.


A riválisról beszélve Rossi elmondta, hogy 4-5 mérkőzésüket is kielemezték, szerinte nincs sok gyenge pontjuk, erősségüknek tartja ugyanakkor azt, hogy az előreívelésekből gyorsan alakítanak ki veszélyes helyzeteket, a játékosok gyorsak, jó az állóképességük. Külön kiemelte David Brooksot és a Manchester Unitedhez szerződő Daniel Jamest, utóbbi szerinte úgy gyorsul, mint Usain Bolt.


"Ha szabad teret engedünk nekik, akkor nagyon megjárhatjuk, ezt kell elkerülnünk." - vázolta a várható taktikát az olasz mester.


A vendégek legnagyobb sztárjáról, a Real Madridban játszó Gareth Bale-ről úgy fogalmazott: az ilyen típusú játékokkal kapcsolatban soha nem lehet megnyugodni, még ha nem is nyújtanak jó teljesítményt, 30 másodperc alatt el tudnak dönteni egy meccset.


"De rajta kívül is sok nagyon jó játékosa van Walesnek. Szeretnénk megszerezni a három pontot, mindent elkövetünk ezért, de tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz." - hangsúlyozta.


Kérdésre válaszolva elmondta: a világbajnoki ezüstérmes horvátok elleni 2-1-es győzelem hitet ad a csapatnak, de a selejtezősorozatból még nagyon sok van hátra.


"Hiszünk az álmunkban, jelenleg még él a remény, és reméljük, hogy egészen a csoportküzdelmek végéig élni fog. A horvátok elleni siker még nem elég, több ilyen győzelem kell." - jelentette ki.


Németh Krisztián, aki néhány percet kapott Azerbajdzsánban, a szombati 3-1-es siker alkalmával, azt mondta, a szövetségi kapitánynak sikerült olyan közösséget kialakítania, mint a 2016-os Eb előtt.


"Ennek köszönhető, hogy meg tudjuk valósítani az elképzeléseit a pályán és csapatként küzdünk." - fogalmazott.


A magyar és a walesi válogatott kedden 20.45 órától csap össze a Groupama Arénában, s amennyiben a hazaiak pontot szereznek, biztosan az E csoport élén maradnak.


Marco Rossi irányítása alatt a magyar válogatott még százszázalékos hazai pályán.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Baráth Botond, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté - Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Varga Roland - Szalai Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!