Hallgassa élőben!
Fotó: Laczkó Izabella

10 milliót osztanak szét az utánpótlásnevelő klubok között

Még lehet pályázni a szegedi önkormányzatnál utánpótlás-nevelésre fordítható támogatásra. A pályázat keretein belül 10 millió forintot oszt szét az önkormányzat.

A kérelmek elbírálásánál előnyt élveznek azok a sportszervezetek, amelyek bázisiskolával rendelkeznek, ezt részletes, kétoldalú megállapodás rögzíti, vagy az utánpótlásból jövő sportolója számára biztosítja a lehetőséget ahhoz, hogy a felnőttek között folytathatja az élvonalban a versenyzést, vagy pedig együttműködést köt más szegedi sportszervezettel, amely vállalja, hogy befogadja és versenyezteti a felnőtt korcsoportot elérő sportolóját.

A látvány-csapatsportágakat képviselő sportszervezetek (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, jégkorong, vízilabda, röplabda), valamint azon klubok, akik az önkormányzattal kötött megállapodás keretén belül támogatást kapnak, nem pályázhatnak.

Az igényelhető összeg a megvalósítani kívánt cél legfeljebb 35%-a lehet, a támogatási összeg alsó határa 50 ezer forint.

Pályázni kizárólag a Sport keret pályázat – 2021 – Utánpótlás-nevelés adatlapon lehet, amelyet a szegedvaros.hu oldalról lehet letölteni. Támogatás akkor nyújtható, ha a pályázó rendelkezik a pályázott cél teljes költségvetésének legalább 20%-ot kitevő pénzeszközzel.


Dosszié

Hozzászólások