Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Vadkerti volt a tyúkanyó

A Pick Szeged - csak a felnőttcsapat viseli a MOL nevet - utánpótlás kézilabdacsapata nyári tábort szervezett. A klub először tartott ilyen jellegű edzőtábort, amely sikeres volt. Vadkerti Attila, az utánpótlás operatív igazgatója mindennap ott volt a gyerekekkel.
Izgalommal készült húsz 10 éves kisfiú az első Pick kézilabdatáborra. A patinás klub első hivatalosan is általa szervezett edzőtáborára készült, amelyre külsős gyerekek is jelentkezhettek.

Bucsányi Ibolya edző vezetésével a délelőtt az edzésekről szólt, Pintér Melinda marketingvezető pedig izgalmas délutáni programokat szervezett a gyerekeknek. A tábor remekül sikerült, több szülő is levelet írt az egyesületnek, amelyben kiemelték, hogy milyen szervezett volt, és a tinik nagy élményekkel gazdagodtak. Vadkerti Attila a nyáron a Pick Szeged utánpótlás operatív igazgatója lett. Az egykori csapatkapitány mindennap ott volt a táborban, és aktívan részt vett a programokban.

Vadkerti Attila aktív résztvevője az I. Pick Kézilabdatábornak. Fotó: DM
Vadkerti Attila aktív résztvevője az I. Pick Kézilabdatábornak. Fotó: DM

Dobozi Iván technikai vezető mondatai jutottak eszembe a tábor alatt, ő mindig azt mondta, hogy ő olyan mint egy tyúkanyó, mert mindig körülötte mozognak a játékosok ha utazunk. Ezt éreztem én is, amerre mentem követtek a srácok, mint egy tyúkanyót. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagyon jól sikerült az egy hét, ez köszönhető Bucsányi Ibolyának és Pintér Melindának. Minden flottul működött, és a gyerekek hatalmas élménnyel gazdagodtak. A MOL-Pick játékosai közül Ancsin, Ilyés és Zubai beszállt a fiatalok közé edzeni, majd egy délelőtt elmehettek a nagycsapat egyik edzésére, így találkozhattak a példaképeikkel. Ez egy premier volt, aminek biztos, hogy lesz jövőre folytatása – nyilatkozta Vadkerti Attila.

Az edzések mellett mozilátogatás, fürdőzés, kalandpark, majd egy nagy bográcsozás zárta a tábort. Az élet nem áll meg, hamarosan kezdődik az iskolaszezon, így beindul minden korosztályban az edzés.

– A közelmúltban már tartottunk egy nagy edzői értekezletet, amelyen ott volt a Pick összes trénere, a felnőtt csapat mestere, Juan Carlos Pastor és segítője, Marko Krivokapics. Jól sikerült ez a beszélgetés. Fontos lesz, hogy a vidéki bázisainkat tovább erősítsük, találjunk olyan tehetségeket, mint amilyen Nagy László, vagy éppen Ilyés Ferenc volt – fejezte be a gondolatot Vadkerti Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haász Szegedi Úszó Egylet: tizenhárom érem Miskolcról

A Haász SZUE egyik legeredményesebb korosztályának úszói a korábbi évekhez hasonlóan nagyszerűen szerepeltek a Miskolcon megrendezett 48. országos gyermekbajnokságon. Tovább olvasom