Szeged és környéke

2009.08.23. 22:04

Ajándék palacsinta a ligetben

Szeged - Vaníliakrémes, kakaós, áfonyalekváros, lyukas és rongyos palacsinta is született tegnap a ligetben a VII. szegedi nemzetközi grillfesztiválon. Az édes finomságot a Kárász Csárda ajánlotta fel a gyerekeknek.

Bobkó Anna

Vasárnap dél körül megszaporodott az aprónép a Kárász Csárda sátra előtt az újszegedi ligetben. A kisgyerekek lélegzet-visszafojtva figyelték, amint Kerekes Dániel konyhafőnök kisüti az első palacsintákat. A grillfesztivál kicsiknek szóló programja a főszervező Puskás László fejéből pattant ki, akinek az volt a célja, hogy megismertesse a gyerekeket a palacsintakészítés rejtelmeivel.

– Fél kilogramm liszt, három tojás, három deciliter tej, ugyanennyi szóda, két evőkanál kristálycukor, egy nagy csipet só, fél deciliter olaj – árulta el a tökéletes receptet Kerekes Dániel. A gyerekeknek azonban még az összetevők kimérésével sem kellett bajlódniuk, feladatuk mindössze a palacsinta megsütése volt. Volt azonban, akinek ez is feladta a leckét: lyukas és rongyos palacsinták is születtek. Annus Lilly például bevallotta: ő csak nagyjából tudja megoldani a sütést. Nála általában minden harmadik sikerül tökéletesre, a többi elszakad. Ötvenből minden harmadik azonban szerinte igen jó átlag.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba
Méreg Vanessza fiatal kora ellenére is profi „palisütő". A tízéves kislány állítása szerint hatéves kora óta örvendezteti meg a családot az általa készített palacsintával. Elégedett a teljesítményével, hiszen eddig egyet sem kellett kidobniuk. Marosi Levente a tészta előállításával otthon sem bajlódik. Anyukája keveri össze a hozzávalókat, majd együtt sütik ki a palacsintát. Kalmár Anett viszont csak az összeállításához ért, a serpenyő kezelése már a nagyi dolga.

Tegnap, a grillfesztivál utolsó napján majd háromszáz palacsintát sütöttek meg a gyerekek és a csárda dolgozói egy óra alatt.

A grillfesztivál gyorsmérlege

Sikeresen zárult a VII. szegedi nemzetközi grillfesztivál. Vasárnap estig több ezren látogattak ki az újszegedi ligetbe, ahol sok ezer adag grillcsirkét, csülköt, ásványvizet és grillételeket fogyasztottak a vendégek – tudtuk meg Puskás Lászlótól, a rendezvény főszervezőjétől, aki elmondta: jövőre is várják a szegedieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!