Szeged és környéke

2010.08.20. 23:58

Szolid sütögetés a parton

Szeged - Legjobban a sült kolbász és a csülök fogy a VIII. Nemzetközi Grillfesztiválon, ahol alig fél tucat vendéglátós kínálja ételeit. Holnap estig tart a Huszár Mátyás rakparti sütögetés.

Bobkó Anna

– Hát ez közel sem olyan, mint tavaly a ligetben. Kár, hogy a régi dolgokból mára nem maradt semmi – idézte a jól ismert reklámszöveget egy fiatalember a VIII. Nemzetközi Grillfesztiválon, amelyet idén a Huszár Mátyás rakparton rendeztek. A helyszínváltoztatásról Kozák Pál főszervező korábban lapunknak elmondta: bár a várossal szerződésük volt, a grillfesztivál zavarta volna az újszegedi szabadtéri prózai előadását, át kellett költözniük a rakpartra. Így azonban voltak olyan grillesek, akiknek nem jutott hely – nem fért volna el a nagy grillkocsijuk.
Valószínűleg ez az oka annak, hogy a rakparton alig fél tucat vendéglátós sütöget, a legtöbben ráadásul gyrost kínálnak. Itt-ott azért rablóhús is illatozik a serpenyőn. Az egyik szakácstól megtudtuk: legjobban a sült kolbász és a csülök fogy: „ a magyar ember ezt szereti". Kiderült: a grillételek mellé whiskyalapú koktél dukál – 990 forintért kóstolhatjuk.

Jobban csúszott a sör a Hasutasok csapatának. Kardos Antal és kollégái az amatőr grillszakácsversenyre készített mediterrán zöldségeket és marinádpácba áztatott marhát. A zsűri őket jutalmazta aranyéremmel. Rajtuk kívül csak a szegedi vízilabdás lányok csapata nevezett.

Vasárnapig tart a grillfesztivál a rakparton. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A szegediek ismét bebizonyították, hogy szívesen fognak össze a jó ügy érdekében: tegnap folyamatosan érkeztek a söröspoharak a rondellán felépített Toronyhoz. A Rádió Plusz csapata a jótékonysági világrekorddal a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványának gyűjt. A záróprogramot ma este háromnegyed kilenckor tartják.

Hétfőn újra lezárják a rakpartot

Hétfő reggel 6-kor átadják a Huszár Mátyás rakpartot a forgalomnak, ám 11 és 13 óra között ismét nem lehet majd ráhajtani, mert ekkor szedik szét a Tornyot. A munkálatokhoz a szegedi tűzoltóság daruját hívta segítségül a Rádió Plusz csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!