Szeged és környéke

2011.12.20. 16:45

Projektzáró és advent a ferenceseknél

A szeged-alsóvárosi ferences plébánia Ép testben ép lélek nevű projektje 9,9 millió forint uniós támogatást nyert. Ebből az idén 8 hónap alatt a testi és lelki egészséget szolgáló, valamint a családi életre nevelő programokat valósítottak meg - mondta kedden délben a projektzáró sajtótájékoztatóján Kaszper Pál projektfelelős.

Munkatársunktól

Összesen 600 résztvevőt mozgattak meg közvetlenül többek között a párkapcsolati tréninggel, családi egészségnappal, ifjúsági héttel, hivatástisztázó kurzussal, valamint az egészség- és hagyományőrző táborral. Varga Kamill ferences szerzetes, a plébánia vezetője az adventi készülődésről elmondta: a karácsonyt megelőző négy héten gyerekeknek és felnőtteknek lelki felkészülést segítő programokat szerveztek, miséket tartottak.

A plébánia karitász csoportja megkezdte hagyományos csomagkézbesítő munkáját, hogy az egyedül élők, nagycsaládosok, rászorulók is kapjanak karácsonyi ajándékot. Szegénykonyhájuk az utóbbi hetekben a korábbi 50 helyett esténként 70-90 főt lát el vacsorával. Támogatottjaikat pénteken betlehemes műsorral és halászlévacsorával várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!