Szeged és környéke

2013.01.25. 21:10

Szegedről is indul éhségmenet Budapestre

Szeged - Ujhelyi István parlamenti képviselő, az Országgyűlés szocialista alelnöke lapunknak elmondta: mindenben támogatja a tiltakozókat.

Munkatársunktól

Szegedről, Miskolcról, Nyíregyházáról és Békéscsabáról is indul éhségmenet február elején a fővárosba. Az éhségmenetek központi szervezője, [namelink name="Komjáthi Imre"], a Közmunkás Szakszervezet társelnöke úgy nyilatkozott a Népszabadságnak: azt szeretnék elérni, hogy a kormány fejezze be a kommunikációs hókuszpókuszt a közmunkásbér kapcsán. Követeléseik között szerepel, hogy a közmunkások bére annyi legyen, mint 2010-ben, azaz nettó 60 ezer forint vagy a mindenkori minimálbér összege.

Komjáthi elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy a Miskolcról induló menet résztvevői egy tükröt visznek magukkal. Az igazság tükrének nevezett tárgyat a szervezők a miniszterelnöknek szánják: azt szeretnék, hogy „[namelink name="Orbán Viktor"] nézzen bele jó mélyen, és lássa benne saját, valós énjét".

A szervező szerint a kormányfő egy megfáradt, megtört és összezavarodott embert látna a tükörben, egy olyan miniszterelnököt, aki „nem vezette, hanem megvezette a népét", egy olyan embert, aki egymillió munkahelyet ígért, ehelyett „több százezerre növelte a közmunkákra rugdosottak számát".

Szegedről, a Széchenyi térről február 5-én délelőtt 10 órakor indul az éhségmenet. A szervezők számítása szerint 174 kilométert tesznek meg a tiltakozók, akik február 11-ére, a parlament tavaszi nyitóülésére érkeznek meg Budapestre.

– Tavaly az indulástól kezdve több napon át gyalogoltam a tiltakozókkal. Ezt a szolidaritást most is vállalom, mert a kormány minden döntésével a legelesettebbeket taszítja még nyomorúságosabb helyzetbe. E kormánydöntések ellen demonstrálnak a gyaloglók, akiket mindenben támogatok – mondta lapunk érdeklődésére [namelink name="Ujhelyi István"] szegedi parlamenti képviselő, az Országgyűlés szocialista alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!