Szeged és környéke

2013.06.10. 22:34

Illés Zoltán sem támogatja a biomassza-erőművet

Szeged - Szél Bernadett, az LMP társelnöke májusban tájékozódott a Szegedi Hőszolgáltató Kft. és kisebbségi tulajdonosa által alapított projektcég, a Szenergott Kft. terveiről.

Munkatársunktól

Arról, hogy a cég a közintézmények és panellakások fűtését biomassza-erőművel oldaná meg, a csapokból folyó meleg vízhez pedig termálvizet használna. A zöldpárt parlamenti képviselője a napokban a hulladékgazdálkodással kapcsolatos törvény tárgyalásakor fel is szólalt. A Rókusra tervezett biomassza-erőműről azt mondta: a szegedi Fidesz–KDNP-frakció által támogatott üzem lakótelep közepére épülne, és kamionok szállítanák hozzá az alapanyagot. Ezzel súlyosan sérülnek a környezeti érdekek.

[namelink name="Illés Zoltán"], a Vidékfejlesztési Minisztérium fideszes államtitkára válaszában azt hangsúlyozta, hogy Szegeden is meg kell kérdezni az ügyről a lakosságot. A fideszeseknek is meg kell kérdezniük a lakosságot, és pontosan azt az érdeket kell képviselniük, amit a lakosság akar. Mert se Szegeden, se sehol másutt az országban nem fogadják el a biomassza-erőművet, sem pedig a szemétégető művet. A szakpolitikus azt képviseli, hogy ne lehessen és ne kelljen szemétégető műveket vagy biomassza-erőműveket építeni.

Közben Szegeden folyik a jobb- és a baloldal párharca biomasszaügyben. [namelink name="Ménesi Imre"] újrókusi szocialista önkormányzati képviselő vezetésével most szombatig tart az a városrészi aláírásgyűjtés, amellyel a baloldal kötelezni akarja a közgyűlést, hogy újra tárgyaljon a projektről. A városatya reméli, hogy meglesz a megfelelő számú érvényes szignó. A postaládákban hol a szocialisták, hol pedig a Szenergott szórólapja tűnik fel, hogy a lakosokat tájékoztassa. Hétvégén Újrókuson azt is hallani lehetett, hogy a Fidesz a biomassza-erőmű mellett gyűjt aláírásokat. [namelink name="Bohács Zsolt"], a Szenergott projektjeinek fideszes közgyűlési előterjesztője cáfolta a hírt. Azt mondta, ők csak a rezsicsökkentésért gyűjtenek aláírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!