Szeged és környéke

2013.10.10. 21:52

Díjazták a virágos Szegedet

Szeged - Eredményt hirdetett csütörtökön a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom címmel meghirdetett pályázatán.

Munkatársunktól

Négy kategóriában összesen 78 közösség és magánszemély küldte be fotóját a virágairól. A legnépesebb csoportban 52 társasház indult, közülük első díjat érdemelt a Pinty utca 12. – Nagyon örülünk a díjnak, legalább tíz éve tavasztól őszig gyönyörű az udvarunk. A lakók fele tevékenyen részt vesz az ápolásában – mutatta a 16 lakásos újszegedi ház díszeit [namelink name="Huszta Ida"], akinek élete a kert. Felsorolni is nehéz, milyen változatos virágokat, örökzöldeket gondoznak: leandert, begóniát, muskátlit, rózsát, hortenziát, aranyboglárkát, magnóliát, és büszkék a platánfájukra, kocsányos tölgyükre, vadgesztenyéjükre, lucfenyőjükre, valamint oszlop-, gömb- és malonyai tujájukra, tiszafájukra.

A 16 lakásos újszegedi társasház lakóinak fele tevékenyen részt vesz a kert ápolásában. Fotó: Karnok Csaba

A 16 lakásos újszegedi társasház lakóinak fele tevékenyen részt vesz a kert ápolásában.
Fotó: Karnok Csaba

Társasházi kategóriában második lett a Zöldfa utca 4., harmadik a Budapesti körút 6/A, különdíjat kapott a Damjanich utca 9/A. A családi házaknál dobogós lett 14 indulóból a Thököly utca 75., a Magyar utca 218., a Tigér utca 38., és különdíjat vett át a Bibó István utca 4/2. A balkon és erkély kategória 7 jelöltjéből az élen végzett a Zöldfa utca 7/B, a Vértói út 5. és a Kossuth Lajos sugárút 117., különdíjat vihetett haza a Kereszttöltés utca 29/B. Az intézmények, cégek kategória 5 jelöltjéből díjat kapott a Gőry Pince étterem, a Koltech Kft., a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola, és különdíjban részesült az Agyagos utcai bölcsőde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!