Szeged és környéke

2014.02.21. 21:42

Farkas is sorolta a közpanaszokat

Szeged - A kormány azt ígérte: senki nem járhat rosszabbul. Ehhez képest hat éve inflálódik a közszférában dolgozók havi keresete - mondta Farkas Andrea.

Munkatársunktól

A teljes kormányzati ciklus alatt nem volt bérrendezés a hivatalokban. Középfokú végzettséggel 20 év után mindössze 80 ezer forint keresetet. Felsőfokú végzettséggel 10 év alatt sem érik el a bruttó 230 ezres átlagbért. Ennyit keresnek a kollégák a munkaügyi központban, a földhivatalban, de a piacokat ellenőrző tisztviselők és a polgármesteri hivatalok dolgozói is – fogalmazott 10 perces beszédében [namelink name="Farkas Andrea"]. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének megyei titkára azon a reggeltől estig tartó panasznapon kapott szót, amelyet a Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága szervezett Közpanasz címmel a fővárosban. A megmozduláson 20 százalékos béremelést követeltek a közszféra dolgozói, és hogy 6 év után rendezzék az alapilletményüket.

Farkas Andrea. Fotó: DM/DV

Farkas Andrea. Fotó: DM/DV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!