Szeged és környéke

2014.04.23. 22:31

Szűrések éjszakája Csongrád megyében

Csongrád megye - Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az Országos Egészségfejlesztési Intézettel és az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal közösen szervezi meg pénteken a Szűrések Éjszakáját.

Munkatársunktól

Ezen a napon országszerte több mint 40 szűrőállomáson  várják meghosszabbított nyitva tartással és színes programokkal azokat a 45 és 65 év közötti hölgyeket, akik behívót kaptak a térítésmentes emlőszűrésre. Magyarországon minden 11. nő mellében alakul ki rosszindulatú daganat. Évente több mint 2 ezer nő hal bele emlőrákba, miközben az időben felfedezett esetek 80 százaléka gyógyítható. Az emlőrák korai felismerése érdekében maguk a nők tehetnek legtöbbet. Ebben segíti őket, ha részt vesznek a felkínált szűrővizsgálaton.
Csongrád megyében április 25-én 4 emlőszűrő központban lesz lehetőség elmenni a szűrésre: Szegeden az I. számú Szakorvosi Rendelőben lévő Emlőszűrő Központban (Szeged, Tisza Lajos krt. 97.), Vásárhelyen az ottani emlőszűrő központban (Hódmezővásárhely, Dr. Imre József u. 2.), Makón a helyi emlőszűrő központban (Makó, Kórház utca 2.) és Szentesen a kórház Emlőszűrő Központjában (Szentes, Sima Ferenc u. 44–58.). A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó által működtetett mobil emlőszűrő állomás Maroslelére települ ki, itt fogadja az emlőszűrésre jelentkezőket.
Ezen a napon az emlőszűrő központok akár estig nyitva tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!