Szeged és környéke

2014.10.10. 12:25

A Jobbik és az LMP szerint Kothencz megfutamodott

Szeged - Málovics György az LMP és a Tóth Péter a Jobbik szegedi polgármester-jelöltje vitázott volna, de csütörtökön előbb Kothencz János, majd Botka László jelezte: nem vitázik.

Munkatársunktól

– A Jobbik és az LMP is politikai öngyilkosságnak tartja Kothencz János megfutamodását a polgármester-jelölti vitáról, ami szerintük központi utasítás volt a Fidesztől – mondta ma este a városi televízió épülete előtt Málovics György az LMP és a Tóth Péter a jobbik polgármester-jelöltje.

Miután a vita két szereplője jelezte, hogy nem vesz részt a rendezvényen, a két szervező, a Délmagyarország és a VTV Szeged úgy döntött, nem tartják meg a Belvárosi moziba szervezett vitát. Így a jobbikos és az LMP-s politikus este a már bezárt televízióépület előtt tartott sajtótájékoztatót. Tóth Péter szerint Kothencz János cserben hagyta a szavazóit és sajnálja, hogy Botka László sem vállalta a vitát. Málovics  György szerint Szeged érdeke lett volna a vita. Tóth Péter elmondta, meglepetés lett volna, ha beengedik őket a televízióba. Szerinte Kothencz János cserben hagyta a szavazóit és sajnálja, hogy Botka László sem vállalta a vitát. Málovics  György szerint Szeged érdeke lett volna a vita.

Málovics György az LMP és a Tóth Péter

 Tóth Péter és Málovics György a sajtótájékoztatón.
Fotó: Karnok Csaba 

Újságírói kérdésre, hogy lehet-e kérdezni, Tóth Péter nevetve válaszolta. Itt lehet. Ezzel arra utalt, hogy Kothencz Jánosnál a csütörtöki sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni, amikor bejelentette, hogy visszalép a vitától.

Korábban írtuk:

Kothencz János csütörtök este a polgármester-jelölti vitától való visszalépéssel teljes mértékben lemondott polgármesteri ambícióiról – mondta [namelink name="Tóth Péter"]. A szegedi Jobbik polgármester-jelöltje sajnálattal fogadta [namelink name="Botka László"] szegedi polgármester ezután bejelentett távolmaradását is, aki többek között azzal indokolta a lemondást, hogy jobbikos politikussal nem szívesen vitázna.

Az LMP elmegy a vitára

Málovics György, az LMP polgármesterjelöltje lapunknak elmondta, hogy elmegy péntek este a vitára a városi televízióba.
- Nem értem, Tóth Péter miért terjeszt valótlanságot. Tegnap esti nyilatkozatomban is világossá tettem: örülnék, ha lenne vita. Én bárhol, bárkivel - így vele is - hajlandó vagyok vitatkozni.

– Pedig számos dolgot lehetett volna megvitatni velünk az elmúlt és a következő négy évvel kapcsolatban. Egy vitában programokat és érveket ütköztetnek: a krumpli és pörköltosztással eddig nagyon alacsony szinten állt a kampány, most lehetett volna a tényeket és programokat megvitatni. A vitának hagyománya volt Szegeden, amit minden rajtam kívül induló jelölt felrúgott. Az LMP-s [namelink name="Málovics György"] is bejelentette csütörtök este, hogy nem áll ki vitázni velem – mondta Tóth Péter. A jobbikos jelölt ettől függetlenül péntek este 8-kor megjelenik a városi televízió előtt, ahova vár vitázni minden olyan polgármester-jelöltet, akiben – elmondása szerint – még maradt egy kis kurázsi a vitára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!