Szeged és környéke

2014.10.09. 20:53

Macskaszag a lépcsőházban

Szeged - Gondozatlan macskaalom szagától fuldokolnak a lakók a Puskás utcában. A bűz egy harmadik emeleti lakásból ered. A fölötte lévő lakásba is felszivárog a bűz, a tulajdonosok szellőztetni sem tudnak.

Kovács Kriszta

Macskaalomszag terjeng a lépcsőházban, a lakók sokszor csak az orrukat eltakarva tudnak elmenni a harmadik emeleti lakás mellett, ahonnan a bűz származik.

[namelink name="Szabó Dóra"] és [namelink name="Makra Csaba"] februárban vásárolták meg a lakásukat Puskás utcai lépcsőház negyedik emeletén. Érezték a büdöset már akkor is, amikor februárban megvették a már két éve üresen álló ingatlant. Azt remélték, ha felújítják a lakást, eltűnik a csatornaszag. A bűz azonban nem csökkent, majd kiderült: az alattuk lévő lakásból szivárog fel.

– A fürdőszobában és a vécében gyomorforgató büdös van, pedig a csöveket leszigeteltettük. Az erkélyen is érezni a macskák ürülékének a szagát, még szellőztetni sem tudunk – panaszolták a fiatalok, akik egyelőre nem költöznek be első saját lakásukba, mert nem szeretnék, hogy a bútorok is átvegyék a szagot.

Az elviselhetetlen bűzre panaszkodott a szomszédjuk is. A takarítónő sokszor maszkkal az arcán takarítja a lépcsőházat – mesélte Terike, aki 20 éve lakik negyediken. Már aláírást is gyűjtött a harmadik emeleti lakó ellen. Úgy tudja, az illetőnek van munkája, nem is érti, a kollégái hogy nem érzik rajta a macskaszagot. – Többször szóltunk neki, hogy szüntesse meg ezt a bűzt, de azt mondta, ő nem érzi. Biztos hozzászokott – magyarázta Terike.

A lépcsőházban és az erkélyen is érezni a macskaürülék szúrós szagát. Fotó: Schmidt Andrea

A lépcsőházban és az erkélyen is érezni a macskaürülék szúrós szagát. Fotó: Schmidt Andrea
A lépcsőház közös képviselője azt mondta, már tettek bejelentést a tisztiorvosi szolgálatnál és az önkormányzatnál. Az utóbbitól voltak kinn, de a tulajdonos nem engedte be őket a lakásba. A leveleket pedig nem veszi át. Most a határozatra várnak.

– Öt macskám van, az nem sok – mondta az az 50 körüli nő, akire panaszkodnak. Mikor ajtót nyitott, a huzat az arcunkba fújta a gondozatlan macskaalmokra jellemző, szúrós szagot. – Mindennap takarítok, többször is. Én tényleg nem érzem, hogy büdös lenne – magyarázta a csíkos, és meglehetősen koszos pulóvert viselő nő, aki ettől függetlenül nem tűnt ápolatlannak. Az ajtót csak résnyire hagyta nyitva, a lakásba nem engedett be bennünket sem. Azt mondta, pszichésen labilis, és a macskák megnyugtatják, ezért ragaszkodik hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik