Szeged és környéke

2015.02.28. 21:40

˝24 órában Intim Torna életet élünk˝

Teltházzal ünnepelte 5. születésnapját Budapesten, majd Szegeden kezdte meg születésnapi turnéját az Intim Torna Illegál. Ahogy az már lenni szokott, a JATE Klub is megtelt, a közönséggel együtt a fiúk kirúgták a ház oldalát. A napokban vendégszerepeltek A Dalban, de a verseny nem érdekelte őket: az ő zsűriük minden héten igent mond rájuk. Nyári naptáruk már lassan betelik, de a kapacitásuk szinte végtelen. A sikercunami az utóbbi időben felkapta a csapatot, és ki tudja, meddig repíti őket. De tudni fogják, ha odaérnek, akkor ugyanis zászlót tűznek a csúcsra.

Kis Réka

Az Intim Torna igazi branddé vált az országban: az elején a meghökkentő nevük miatt kapta fel mindenki a fejét, ma pedig már nem tudunk olyan emberrel találkozni, aki ne hallotta vagy látta volna őket. Köszönhető ez legutóbbi tévés szereplésüknek is: a közmédiában futó A Dal című műsorban vendégelőadóként az MR2 Szimfonikusokkal kísérve játszhatták el harmadik albumuk címadó dalát, a Mindenkinek igaza van-t.

Intim Torna Illegál 5 éves szülinapi turné a JATE Klubban. Fotó: Kuklis István (galéria)


- Nem titok, hogy többször megkerestek már minket, hogy induljunk és mérettessük meg magunkat. Mi minden héten ezt csináljuk, és bármennyire közhelyes vagy hihetetlen, a mi zsűrink a klubok és a közönség. És nekünk ez a zsűri már igent mondott - emelte ki a zenekar basszusgitárosa, [namelink name="Kiss Sándor"]. Hozzátette, mindig is nyitottak voltak a meghívásokra, mindenhova szívesen mennek, ahova meginvitálják őket.


- A Mindenkinek igaza van megjelenése után a címadó dalt a rádiók is felkapták, itt hallotta meg az egyik producer, aki egyből kijelentette, neki ez a zenekar kell - avattak be a fiúk a részletekbe. A legjobban mégis annak örülnek, hogy ezzel a lehetőséggel az Intim Torna olyan rétegekhez, korosztályhoz is eljutott, akik eddig még nem találkoztak velük.

- Egy héttel a szülinapi hétvége után - ha zsűri lennék - a közönségnek 11 pontot adnék. Vagy úgy is mondhatnám, ha lenne közönség X-Faktor, akkor az X, vagy a szikra az biztos bennük lenne - szögezte le a beszélgetés elején [namelink name="Dorogi Péter"], az Intim Torna Illegál énekese. Az együttes az Akvárium Klubban tartott 5. szülinapi koncertje után ünnepi turnéba kezdett, amelynek első állomása Szegeden, a JATE Klub volt.

Intim Torna Illegál 5 éves szülinapi turné a JATE Klubban. Fotó: Kuklis István (galéria)


- Az adrenalin már 10 nappal korábban az egekbe szökött, amikor egy szerdai napon megtudtuk, hogy mind az 1400 darab jegy elkelt a koncertre. Köszönjük mindenkinek, akik megvették az összes jegyet: az 5 éves szülinapra nekünk ez egy nagyon szép ajándék, és manapság, ha egy zenekar ennyi jegyet elad egy koncertre, ráadásul ennyivel előtte, akkor az azt jelenti, hogy nagyon szeretik őket. Ez egy csodás érzés - hangsúlyozta Kiss Sándor.

Bár a fiúk kiemelték, sose akarnak felnőni, ilyen 5 évvel a hátuk mögött kijelenthetjük, a zenekar felnőtt korba lépett. - Mi ezt az 5 évet legalább 10-15-nek éltük meg, hiszen annyi minden történt velünk, ami hihetetlen, hogy ilyen rövid időszakba belefért. Ráadásul napi 24 órában Intim Torna életet élünk. Több zenekar is rákérdezett, hogy akkor most mióta is vagytok, 10-12 éve? És megdöbbenéssel fogadják, amikor megmondjuk, öt - tették hozzá.

A csapat az évfordulót méltó módon ünnepelte meg: a fővárosi Design Terminálban kiállítást rendeztek fellépő ruháikból, hangszereikből, ereklyéikből. A zenekar menedzselését is ellátó Kiss Sándor kiemelte, ugyan minden születésnapot megünnepeltek, az ötévest szerették volna a rajongóknak és saját maguknak is exkluzívvá tenni. Ez maradéktalanul sikerült, hiszen egy Intim Torna kisbuszt is turnéra indítottak, amiben most kolbászsütőt rendeztek be, ráadásul ünnepi koncertjükön a rajongók szavazhattak, mely számokat szeretnék hallani. Így kerültek fel a listára olyan darabok is, mint az Igyunk meg mindent, a Felhő fenn az égen vagy a Dobj egy kötelet.


Ez utóbbi Dorogi Péternek külön öröm volt, hiszen az Ébressz felhez hasonlóan a szám alatt egyedül maradt a színpadon, és egy szál gitárral a közönséggel énekelve adta elő a dalt. Aki eddig nem kedvelte, ezek után biztosan megszerette. - Nem akarunk olyan zenekarrá válni, akik egy sötét lyukban kuksolnak, nehogy találkozzanak a közönséggel. A koncertek előtti fél óra az, amit egyedül töltünk a beállással, beénekléssel, ráhangolódással - szögezte le az énekes.

Ez a tudatosság nemcsak a kiemelkedő szülinapi koncertre jellemző a zenekar életében, hanem az összes fellépésre és klubkoncertre. Elárulták, komolyan veszik a tracklista összeállítását, hiszen minden dalnak megvan a helye. Az Akvárium után többen is kiemelték, hogy az Örökké című dalnak olyan ereje van, amit az Intim Torna valószínűleg tudatosan használt ki azzal, hogy a visszatapsolás előtti utolsó számnak rakták be. - Ennek a dalnak ott kellett megszólalnia - mondta sejtelmes mosollyal Dorogi Péter. Nevetve hozzátették, nem kis mutatvány volt a közönség által megszavazott listából és az általuk kiválasztott számokból egy 2 órás koncertet összerakni. - Ráadásul komoly gondot okozott, hogy van egy olyan albumunk, hogy Cirkusz, amin minden dal sláger, így azt a 14 számot a közönség akarja, és mindet el kellene játszani - szúrta közbe nevetve Kiss Sándor. De ahogy visszanézünk a szülinapi koncertre, gond nélkül kijelenthetjük, tökéletes munkát végeztek.

Intim Torna Illegál 5 éves szülinapi turné a JATE Klubban. Fotó: Kuklis István (galéria)


A Jatéban indult szülinapi turné gerincét a Mindenkinek igaza van című album adta, de a zenekar idei összes fellépésén utal az ötéves évfordulóra, így biztosan mindenki találkozni fog rég nem hallott kedvencével is. A szegedi közönségnek viszont minden dal kedvenc volt, és aki lemaradt volna a szülinapi nagykoncertről, az itt kicsiben megtapasztalhatta, milyen az, amikor az Intim Torna Illegál bulit csinál. Ráadásul félő volt, hogy Dorogi Pétert és Nádasdi Jánost leszedik a rajongók a színpadról. Végül a két énekes a színpadon maradt, bár való igaz, a közönség mindent megtett, hogy ez ne így legyen.

A fergeteges, forró este után a zenekar egyhetes pihenőt tart, majd a hétvégén Győrbe viszi tovább a turnét. Ahogy kiemelték, kis túlzással januárban betelt a nyári naptáruk: nem is csoda, hiszen az ország összes közép- és nagy fesztiválja az elmúlt két évben folyamatosan lecsapott rájuk, és most már húzónévként, főelőadóként adnak koncertet nagyszínpadon.

- A nagy dolgok már eldőltek, de a házibulikat azért még mindig nagyon szeretjük… - dobta fel a labdát a rajongóknak zárásként Dorogi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!