Szeged és környéke

2015.03.22. 18:56

Mit mondunk európai barátainknak?

Je suis Ságvári címmel indítottunk sorozatot: Szeged elit gimnáziumában végzett diákok, egykori és jelenlegi tanáraik emlékeit gyűjtjük össze. Ezúttal egy nyugdíjas olasztanárnő gondolatait közöljük. <br>

Munkatársunktól

„A Ságvári-gimnázium neve nemcsak országunkban ismert és elismert, hanem Európa jó néhány városában is, ahol tanulóink a diákcsereprogram keretében kapcsolatokat építettek.

A Ságváriban sok idegen nyelvet tanítanak, és a nyelvtanárok igyekeztek tanulóiknak lehetővé tenni, hogy részt vehessenek ezeken az utakon. Így jutottak ki a francia nyelvet tanulók Franciaországba, a németesek Németországba, az olaszosok Olaszországba, és így tovább. Én három diákcserét bonyolítottam le Olaszország különböző városaiba. Tapasztalatból tudom, hogy a vendéglátó iskola tanárai, diákjai, sőt a szülők is szívesen és lelkesen tanulták meg Szeged és a Ságvári nevét. Tudom, hogy ez így történhetett a többi cserepartnernél is.

Sok kedves, európai barátunknak mit fogunk ezek után mondani? Én ságváris voltam, vagyok, maradok."

Kakuszi Lászlóné nyugdíjas olasztanárnő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!