Szeged és környéke

2015.05.12. 21:46

Utcai köszöntő: mosolyogva hagyjuk hátra húszas éveinket

Szeged - Mosolyogva búcsúzhat húszas éveitől minden érintett, aki a szegedi Jósika utcán jár, ugyanis ismeretlen ünneplők már-már a street art (köztéri művészet) kategóriájába illő meglepetéssel köszöntötték barátjukat.

Kiss Tímea

A puklis-repedezett flaszteren egy ideje több felirat hirdeti: Boldog 30. születésnapot! Bár az eddig tisztázatlan, hogy járt-e torta a graffiti óriását, Banksyt meg nem szégyenítő alkotáshoz, sikerült a kerek évfordulónak tartós emléket festeni. Azt sem biztos, hogy szóban és személyesen hozzátették-e jókívánságaikhoz az ünneplők, amit [namelink name="Adamis Anna"] a Harmincéves Musical – [namelink name="Presser Gábor"] által jegyzett – kottájára vethetett: „Ha nem esik egy tégla a fejedre, / ha nem nyelsz le egy szálkát se keresztbe, / ha nem fekszel le keresztbe az úttesten, / ha nem megy rajtad éppen át az úthenger se még / Mi is leszünk szenilisek, / ó, mi is leszünk szenilisek."

Már csak a torta hiányzik. Fotó: Kuklis István

Már csak a torta hiányzik. Fotó: Kuklis István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!